Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Crucea Roșie: Refugiații nu sunt pregătiți pentru iernile reci din Europa

Crucea Roșie: Refugiații nu sunt pregătiți pentru iernile reci din Europa

Un articol de: - 02 Oct 2015, 17:56
Crucea Roșie: Refugiații nu sunt pregătiți pentru iernile reci din Europa Foto: rfi.ro Externe

Crucea Roșie avertizează că migranții și refugiații care vin în Balcanii de Vest se confruntă cu ploi puternice și vreme rece, iar mulți dintre aceștia nu sunt pregătiți pentru condițiile dure din timpul iernilor de pe teritoriul majorității țărilor europene, transmite agerpres.

Înaltul Comisariat ONU pentru refugiați a precizat că numărul călătoriilor pe mare către Grecia a scăzut în ultimul timp din cauza condițiilor meteo neprielnice, dar că poate crește din nou dacă condițiile meteo vor reveni la normal.

Într-un comunicat al Federației Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii pentru Europa, directorul federației, Simon Missiri a declarat că iernile din Europa vor împinge până la limita capacitatea oamenilor pentru a se adapta.

Temperaturile medii din timpul iernii scad de cele mai multe ori sub 0 grade Celsius, iar din această cauza, riscurile privind sănătatea persoanelor care au călătorit mii de kilometri sunt foarte mari.

Șefa Crucii Roșii din Serbia a spus că din cauza ploilor abundente din ultimul timp de pe teritoriul sârbesc, există un risc foarte mare de degradare a situației umanitare.

“Avem nevoie de mai mult sprijin pentru a fi pregătiți de iarnă. Distribuim pelerine de ploaie și facem stocuri de provizii pentru iarnă, precum pături termale, termosuri, haine și încălțăminte de iarnă', a mai precizat ea.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   Serbia,   Grecia,   ONU,   meteo,   ploaie,   Iarna,   temperaturi scazute