Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CTP, despre Brexit: "Este un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani"

CTP, despre Brexit: "Este un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani"

Un articol de: - 24 Iun 2016, 18:40
foto: republica.ro Externe

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre decizia luată de britanici prin referendumul de joi de a ieși din Uniunea Europeană, calificând Brexitul drept un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani, arată digi24.ro.

"După căderea comunismului după 89 Rusia a făcut pași înapoi din Europa. Rusia era la Berlin în 1989 și după aceea a urmat reculul imperiului rus. Acum avem în anul 2016 primul pact cu câștigare de teren, deci revine în ofensivă Rusia asupra Europei. Ieșirea Angliei din UE înseamnă un pas agresiv spre Europa al imperialismului rusesc după 26 de ani.

Efectele vor fi multiple. Efecte politice în primul rând. Acesta legat de terorism, apoi legat de atitudinea față Rusia. Marea Britanie a fost element decisiv în menținerea sancțiunilor la adresa Rusiei, ea nu o să mai aibă forță de vot în UE. Relația cu SUA este afectată. Obama și-a exprimat susținerea, a venit în Anglia pentru rămânerea UK în UE și e o înfrângere și pentru Casa Albă și poate fi un atu, o susținere pentru acest Trump, pentru toți naționaliștii, individualiștii, separatiștii miserupiștii în ultimă instanță de ceilalți", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   CTP,   Marea Britanie,   UE,   Brexit,   Rusia,   Romania
 
Loading...