Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova la orizont, Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu printr-un discurs în limba română (VIDEO)

Cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova la orizont, Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu printr-un discurs în limba română (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 01 Sep 2020, 23:45
Cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova la orizont, Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu printr-un discurs în limba română (VIDEO) foto: Hepta.ro / DPA Images / Mateusz Slodkowski Externe

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la 1 noiembrie, iar Donald Tusk, președintele Partidului Popular European (PPE), a transmis luni, printr-o înregistrare video postată pe Facebook, un mesaj de susținere pentru Maia Sandu, șefa formațiunii de opoziție PAS, în limba română.
 

Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu, cu un discurs în limba română


 

„Când mă întreabă în Europa dacă merită să susţin Moldova răspund imediat: Da! Şi când se întreabă cineva cine poate să ducă cel mai rapid Moldova spre succes răspund imediat: Maia Sandu. Chiar şi moldovenii care au alte simpatii politice, care votează pentru alte partide sau nu votează deloc, ştiu bine că Maia Sandu iubeşte Moldova şi că este cinstită şi competentă. Este prea puţin pentru a fi un preşedinte bun? Permiteţi-mi să vă spun personal că aş dori ca politicienii din ţara mea şi din Europa să aibă astfel de calificări şi o asemenea moralitate ca a ei”, a declarat Donald Tusk, citat de Agerpres.

Donald Tusk susține că i-a ajutat pe cetățenii Republicii Moldova cât de bine a putut pentru că întotdeauna a avut „vise şi aspiraţii similare: pace în vecinătatea noastră, suveranitatea propriei ţări”.

 

Cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova la orizont, Donald Tusk și-a exprimat susținerea pentru Maia Sandu printr-un discurs în limba română (VIDEO)

 

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la 1 noiembrie 2020


 

„Dragii mei prieteni moldoveni, vă rog să îmi iertaţi îndrăzneala şi deschiderea atunci când mă adresez în legătură cu alegerile prezidenţiale din ţara voastră. Dar în numeroasele mele întâlniri cu voi, pe care le-am ţinut de-a lungul anilor ca prim-ministru polonez şi ca preşedinte al Consiliului European, şi acele întâlniri ce au fost oficiale la Chişinău şi mai puţin oficiale la Cricova, şi ştiţi la ce mă refer, am aflat că trebuie să vorbeşti sincer şi concret cu moldovenii'', a mai spus președintele PPE.

Fostul lider al Consiliului European a atras atenţia că moldovenii sunt cei care îşi vor alege preşedintele şi că atât el, cât și întreaga familie politică pe care o reprezintă vor respecta decizia cetățenilor din stânga Prutului.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

„Nimeni nu vă va ţine predică despre cum să vă construiţi propriul viitor, dar, ca un bun prieten al vostru, căruia îi pasă de viitorul vostru, a trebuit să vă spun ce îmi spun inima şi mintea. Vă puteţi baza mereu pe mine'', şi-a încheiat mesajul în limba română Donald Tusk.

Nu este pentru prima oară când Donald Tusk susține un discurs public în limba română, lucru care s-a întâmplat și la ceremonia prin care România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene, și la finalul summitului de la Sibiu din mai 2019.

Citeşte mai multe despre:   Donald Tusk