Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cu alte aproape 5.000 de cazuri raportate doar vineri, SUA marchează cea mai grea zi de la izbucnirea epidemiei. Bilanțul deceselor a urcat la 236

Cu alte aproape 5.000 de cazuri raportate doar vineri, SUA marchează cea mai grea zi de la izbucnirea epidemiei. Bilanțul deceselor a urcat la 236

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Mar 2020, 23:23
Cu alte aproape 5.000 de cazuri raportate doar vineri, SUA marchează cea mai grea zi de la izbucnirea epidemiei. Bilanțul deceselor a urcat la 236 foto: Pixabay Externe

Statele Unite au anunțat, vineri dimineață, alte aproape 5.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ceea ce pare să fie cel mai pesimist bilanț de la izbucnirea epidemiei pe tărâm american.

Astfel, autoritățile americane au trecut de peste 18.700 de pacienți testați pozitiv, iar datele de vineri au transformat SUA în al doilea stat al lumii ca număr de îmbolnăviri depistate în ultimele 24 de ore, după Italia, potrivit Worldometer.

De la ultima raportare, alte 29 de persoane și-au găsit sfârșitul, ducând bilanțul deceselor din SUA la 236. Potrivit New York Times, mai mult de 2.900 de cazuri depistate vineri provin doar din New York – mai multe decât a identificat orice alt stat american până acum.

În aceste condiții, Andrew Cuomo, guvernatorul din New York a anunțat că toți locuitorii statului New York care activează în sectoare neesențuiale vor fi nevoiți să rămână în case și să lucreze de la distantă.

Totuși, la nivel de decese, Washingtonul – statul celor mai importante instituții americane – este cel mai afectat, cu 75 de persoane care și-au găsit sfârșitul în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

VEZI AICI GRAFICUL CAZURILOR NOI DEPISTATE ZILNIC ȘI ZONELE DE PROVENIENȚĂ ALE INFECTAȚILOR RAPORTAȚI VINERI

Citeşte mai multe despre:   SUA,   New York,   Washington