Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV // Premierul Viorica Dăncilă va participa în SUA la un eveniment de comemorare a pogromului de la Iași: Vor exista și discuții cu conducerea Congresului Mondial Evreiesc

EXCLUSIV // Premierul Viorica Dăncilă va participa în SUA la un eveniment de comemorare a pogromului de la Iași: Vor exista și discuții cu conducerea Congresului Mondial Evreiesc

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 23 Sep 2019, 13:23
Foto: Gov.ro Externe

EXCLUSIV // Vizita Vioricăi Dăncilă în America este marcată de o serie de evenimente organizate de American Jewish Committee (AJC), premierul urmând să se întânească cu personalități ale comunității evreiești din Statele Unite ale Americii. Reamintim că, la vizita din 2017, președintele Klaus Iohannis a fost decorat de AJC cu distincția Light Unto the Nations, care este acordată sefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, a relatat pentru B1.ro va fi agenda discuțiilor premierului Dăncilă cu comunitatea evreiască de peste Ocean. 

"Se va afla acolo și domnul Ovidiu Bănescu, care este vicepreședintele Federației Comunităților Evreiești din România. Va fi un eveniment de comemorare a Holocaustului din România, dar mai exact a pogromului de la Iași, eveniment organizat de American Jewish Committee.  Am fost și noi am fost invitați, evenimentul este organizat de AJC în colaborare cu Consulatul General al României în America, iar domnul consul general și doamna prim ministru se vor întâlni cu conducerea la vârf a Congresului Mondial Evreiesc", a declarat pentru B1.ro Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România. 

Iată programul delegației condusă de premierul Dăncilă în prima zi a vizitei în SUA:

Ora 11.00 - Întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey la sediul Misiunii Permanente a României la ONU. 

Ora 12.10 - Întrevedere cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel care va avea loc la sediul Misiunii Permanente a României la ONU.

Ora 13.00 - Întrevedere cu conducerea Băncii Mondiale

Participare la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat "Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România si Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare. Semnează, din partea României, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, și, din partea Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, în regiunea Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale

Ora 14.00 - Întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harri la sediul AJC din New York.
Prânz de lucru organizat de American Jewish Committee în onoarea  prim-ministrului Viorica Dăncilă

Ora 16.30 - Participare la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului (sediul ONU)       

Ora 19.00 - Participare la ”Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA.

În timpul vizitei în SUA, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va avea și o întrevedere cu vicepreședintele Mike Pence, la Washington. Tot în timpul vizitei ar urma să fie semnat un memorandum pe energie, între partea română și partea americană.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dăncila,   Aurel Veiner,   Congresul Mondial Evreiesc
 
 
Loading...