Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cuba: Trei decese în urma unei epidemii de holeră. Alte 50 de persoane sunt bolnave

Cuba: Trei decese în urma unei epidemii de holeră. Alte 50 de persoane sunt bolnave

Trei persoane au murit din cauza holerei și încă 50 au fost diagnosticați cu această boală, epidemia fiind cauzată de apa din fântâni contaminată, a declarat marți guvernul cubanez.

De vină pentru problemele cu apa sunt, conform acestei surse, recentele ploi puternice și temperaturile ridicate, ceea ce a dus la închiderea unor fântâni și clorurarea sistemului de alimentare cu apă în regiunile cel mai dur lovite, relatează Reuters.

Ministerul Sănătății Publice a declarat că cele mai multe cazuri de holeră s-au înregistrat în ultimele săptămâni, în zona orașului Mazanillo din sud-estul provinciei Granma, dar numărul de noi îmbolnăviri este în scădere.

De asemenea, Ministerul a declarat că cele trei pesoane decedate aveau vârste între 66 și 95 de ani și sufereau de alte probleme cronice de sănătate.

În Cuba, de la revoluția din 1959 și crearea sistemului național de sănătate, epidemiile de holeră au fost rare – sau cel puțin nu au fost date publicității.

Holera cauzează probleme intestinale și poate duce la deces daca nu este tratată rapid si corect.

Ministerul Sănătății a declarat că are toate resursele medicale pentru a face față epidemiei. Pe de altă parte, cubanezii se plâng deseori că guvernul trimite prea mulți medici în străinătate pentru a promova imaginea umanitară a țării și a aduce venituri suplimentare Cubei, lăsând prea puțin personal pentru a face față problemelor de sănătate la nivel intern.

Citeşte mai multe despre:   Cuba,   Deces,   Epidemie,   apa