Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani

Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Feb 2021, 14:08
Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani Galerie foto (5) Externe

Aceasta este povestea adevărată a tinerei ucrainence Mariyka, ajunsă la 21 de ani. Ea a fost crescută în zona contaminată din Cernobîl, după ce autoritățile ucrainiene au refuzat să le ofere părinților cazare alternativă.

 

Autorităţile au vrut să ascundă cazul acestei familii

 

De ce a rămas în acea zonă, chiar şi după dezastru? Autoritățile ucrainiene au refuzat să le ofere părinților cazare alternativă. Mariyka a intrat în atenția opinie publice imediat după naștere, atunci când s-a aflat că va crește în teritoriile puternic contaminate din apropierea orașului Prîpeat. Timp de ani întregi, însă, despre micuță nu s-a mai știut nimic.

Ea a fost crescută de mama ei, Lydia, şi de soţul acesteia Mikhail, în interiorul zonei de excludere a Cernobîlului. Nașterea sa (ce a avut loc în 1999, la mai bine de un deceniu de la explozie), a fost mușamalizată de autoritățile din Ucraina, care au încercat să ascundă „ruşinea“ și să prevină eventualele probleme.

 

 

Mariaka este sănătoasă şi studiază la Kiev

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Singurul copil crescut în Zona de excludere Cernobîl, după catastrofala explozie nucleară din 1986, a devenit o femeie în toată firea, sănătoasă și care studiază la una din universitățile de top din Kiev.

Mama lui Mariyka a spus că este mândră de fiica sa, care a reușit să își croiască o viaţă frumoasă, după începutul acesta atipic.
 

Citeşte mai multe despre:   Cernobîl,   Kiev,   Ucraina