Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum arată STATUILE de 1 miliard de dolari: India doboară RECORDUL deţinut de chinezi (FOTO)

Cum arată STATUILE de 1 miliard de dolari: India doboară RECORDUL deţinut de chinezi (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 03 Sep 2018, 13:03
Cum arată STATUILE de 1 miliard de dolari: India doboară RECORDUL deţinut de chinezi (FOTO) Externe

Aproximativ 1 miliard de dolari sunt cheltuiţi în India pentru realizarea a două statui gigant, parte a campaniei pentru alegerile de anul viitor. Acţiunea vizează nu numai politica internă, dar şi cea externă, în condiţiile în care se doreşte doborârea unui record mondial deţinut de rivalii chinezi privitor la cea mai mare statuie din lume, scrie NDTV.

Fiecare dintre cele două noi statui ale indienilor este de două ori mai înaltă decât Statuia Libertăţii.

Statuia-tribut a eroului independenţei Sardar Vallabhbhai Patel are 182 de metri înălţime şi este montată în statul Gujarat. Ea va depăşi cu 54 de metri Spring Temple Buddha din China, care deţine în prezent titlul de cea mai mare statuie din lume. Valoarea monumentului intitulat Statuia Unităţii este de 430 de milioane de dolari şi se preconizează că va atrage „hoarde” de turişti, aşa cum face Statuia Libertăţii din New York.
Statuia lui Patel la lucrează 2.500 de oameni, între care şi câteva sute de chinezi, va fi inaugurată pe 31 octombrie, potrivit prim-ministrului Narendra Modi. Valoarea monumentului intitulat Statuia Unităţii este de 430 de milioane de dolari şi se preconizează că va atrage „hoarde” de turişti, aşa cum face Statuia Libertăţii din New York.

Pe coasta Mumbaiului, în 2021, va fi finalizată şi statuia regelui Chhatrapati Shivaji (secolul XVII), prezentat pe calul său, iar monumentul va avea înălţimea de 212 metri. Vizitatorii vor avea acces la o terasă aflată la 153 de metri înălţime pe statuia care se află la 250 de kilometri de principalul oraş al statului, Allahabad.
Criticii sunt de părere că statuia în valoare de 515 milioane de dolari este un mod de a câştiga voturile comunităţii Marathi la alegerile de anul viitor.

​​​​​​​

Citeşte mai multe despre:   India,   Sardar Vallabhbhai Patel