Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum întârzie Bulgaria un proiect energetic major pentru Rusia lui Putin. TurkStream, sabotată de neînțelegerile dintre companiile de la sud de Dunăre

Cum întârzie Bulgaria un proiect energetic major pentru Rusia lui Putin. TurkStream, sabotată de neînțelegerile dintre companiile de la sud de Dunăre

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Aug 2019, 13:14
Foto: Hepta.ro Externe

Bulgaria întârzie un proiect energetic esențial pentru Rusia lui Putin, în condițiile în care pilonul bulgar al conductei de gaze naturale Turkish Stream, controlată de Gazprom, trebuia să devină una dintre principalele rute de furnizare a gazului rusesc către Europa de Sud, contribuind la diversificarea aprovizionării cu gaze spre Serbia, Ungaria, Croaţia şi alte ţări din regiune, scrie publicația FREE WEST MEDIA, preluată de Rador, potrivit g4media.ro.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Conducta va avea 480 de kilometri și va lega Turcia de Serbia, prin Bulgaria, reducând practic dependența de ruta ucraineană în ceea ce privește aprovizionarea Balcanilor cu gaz rusesc. Cu toate acestea, este foarte posibil ca această conductă specială să nu fie finalizată până în 2021-2022. 

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

ARKAD a câştigat licitaţia pentru construcţie oferind cel mai mic preţ, ceea ce a fost o surpriză pentru adversarii ARKAD din consorţiul pentru Dezvoltarea Gazelor şi Extindere din Bulgaria (GDEB). ARKAD s-a oferit să construiască extinderea de 474,7 km cu 1,1 miliarde de euro, până la sfârşitul anului 2020, comparativ cu 1,6 miliarde de euro oferite de rivalul său. Cel mai probabil motiv pentru victoria ARKAD a fost sprijinul oligarhilor bulgari conectaţi politic, scrie publicația citată, scrie g4media.ro, citând sursele menționate.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Chiar și așa, Bulgartransgaz şi Arkad Engineering nu au putut să semneze un contract, deoarece firma saudită nu a furnizat toate documentele cerute de lege, în ciuda mai multor amânări acordate de Bulgartransgaz.

Între timp, GDEB a transmis că este pregătit să ofere o reducere de 31,1% la preţul oferit iniţial, pentru a se potrivi cu preţul ARKAD. Având în vedere aceşti factori şi importanţa proiectului, Bulgartransgaz a spus că îşi modifică decizia iniţială şi a adjudecat contractul de construcţie către consorţiul Bonatti-Max Streicher. ARKAD a acţionat rapid şi a contestat decizia Bulgartransgaz de a-l descalifica. 

CPC, organismul antimonopol însărcinat să se pronunţe asupra litigiilor privind achiziţiile publice, a declarat că decizia Bulgartransgaz a fost ilegal, iar la începutul lunii iulie, consorţiul GDEB a atacat decizia CPC la Curtea Administrativă Supremă, redeschizând litigiul. Drept urmare, construcţia va fi întârziată.

Citeşte mai multe despre:   TurkStream,   Bulgaria
 
 
 
Loading...