Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum rezolvă americanii problema bugetului sanătății: Taxarea obezilor și a fumătorilor

Cum rezolvă americanii problema bugetului sanătății: Taxarea obezilor și a fumătorilor

Guvernatorul statului Arizona, Jan Brewer, a propus taxarea obezilor și a fumătorilor pentru a echilibra bugetul programului “Medicaid” prin care persoanele cu venituri mici beneficiează de servicii medicale gratuite din partea statului federal, informează Wall Street Journal.

Brewer dorește taxarea cu 50 de dolari a persoanelor obeze și a celor care fumează pentru a fi acceptate în programul “Medicaid”.

Dacă acest plan va fi aprobat, atunci “Medicaid” ar deveni primul program sanitar de stat care își va taxa beneficiarii pentru comportament “bolnăvicios”.

Purtătorul de cuvânt al “Medicaid” Arizona, Monica Coury, spune că oamenii sunt liberi să fumeze dacă doresc, însă trebuie să înteleagă că prin această taxă vor contribui la îngrijirile medicale primite în urma bolilor asociate fumatului.

Aceasta a adăugat că planul de a taxa stilurile de viață nesănătoase este menit să aducă în vederea publicului faptul că boli precum obezitatea produc o creștere a costurilor din sistem.

În Arizona, 25,5% dintre rezidenți sunt obezi în timp ce 46% dintre beneficiarii “Medicaid” din Arizona sunt fumători.

Costurile tot mai mari ale programului sunt o problemă majoră a Statelor Unite fiind după instituțiile de învățământ cel mai costisitor program federal.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   sanatate,   buget