Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum și-a planificat Vladimir Plahotniuc fuga în SUA: Oligarhul intenționa să locuiască într-un apartament din Miami, în valoare de 2,9 milioane de dolari

Cum și-a planificat Vladimir Plahotniuc fuga în SUA: Oligarhul intenționa să locuiască într-un apartament din Miami, în valoare de 2,9 milioane de dolari

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2020, 17:52
Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook Externe

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și-ar fi planificat din timp fuga din Republica Moldova și stabilirea în Occident, împreună cu familia acestuia, potrivit unei investigații realizată de portalul anticoruptie.md.

Pregătirile ar fi început imediat după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, care au arătat clar că PDM nu mai poate obține cu ușurință o nouă majoritate parlamentară și că Republica Moldova intră într-o criză politică.

Plahotniuc a apelat la serviciile firmei Candela Eig Jurgens LLC din Miami, pentru a-și facilita obținerea vizei de investiții de tip . Acest tip de viză se referă la „investiții substanțiale” pe care candidatul este obligat să le facă pe teritoriul SUA. 

Cu aproape trei luni înainte să cadă guvernul democraților, actele de obținere a vizei pentru America au fost trimise la biroul companiei de consultanță menționată.

În solicitarea de viză pentru SUA, Plahotniuc a indicat că deține cetățenia Republicii Moldova, a României și a Federației Ruse. Drept serviciu a trecut funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova și un salariu lunar de 30.000 de lei. 

Fostul președinte al PDM a mai indicat că pe parcursul lunilor aprilie–noiembrie 2018 a efectuat cinci vizite în SUA, având șederi de cinci-șase zile.

Destinația aleasă de familia Plahotniuc a fost orașul Miami, statul Florida.

Plahotniuc își anunța intrarea în SUA, împreună cu soția și cei doi fii ai săi, la 15 mai 2019.  Fostul președinte al PDM avea intenția să locuiască pe teritoriul SUA cinci ani de zile. 

Reședința din SUA menționată de oligarh în cererea de viză reprezintă un apartament dintr-un imobil de lux de câteva zeci de etaje în zona de coastă de la adresa 300 South Pointe Drive, apart. 2103, Miami Beach, FL 33139.

Prețul unui apartament de trei camere în acest complex rezidențial ajunge undeva spre valoarea de 2,9 milioane de dolari, conform . Chiria lunară a unui astfel de apartament este de peste 15.000 de dolari americani. 

Vladimir Plahotniuc a părăsit R. Moldova în dupa-amiaza zilei de vineri, 14 iunie, după ce PDM a decis să cedeze puterea politică, la o săptămână de confruntări cu majoritatea nou-formată, PSRM–

ACUM. Decizia democraților a fost luată după o întrevedere a lui Plahotniuc cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.   

 

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Plahotniuc
 
Loading...