Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum vrea Portugalia să-și aducă diaspora acasă: Guvernul oferă 6.500 de euro fiecărui portughez care revine să muncească în țară

Cum vrea Portugalia să-și aducă diaspora acasă: Guvernul oferă 6.500 de euro fiecărui portughez care revine să muncească în țară

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Iun 2019, 17:41
Cum vrea Portugalia să-și aducă diaspora acasă: Guvernul oferă 6.500 de euro fiecărui portughez care revine să muncească în țară foto: Pixabay Externe

Guvernul Portugaliei sper să-i convingă pe cei plecați din țară să revină acasă, astfel că oferă o plată unică de 6.500 de euro pentru fiecare portughez care se reîntoarce în țară să muncească, potrivit EFE preluată de Agerpres.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ PENTRU SOFIA VICOVEANCA! ANUNȚUL A ÎNTRISTAT TOATĂ ROMÂNIA

Propunerea face parte din „Programul Întoarcerea”, care a fost aprobat marți de Guvern. El va fi implementat din luna iulie, iar de pe urma sa vor beneficia atât portughezii, cât și descendenții lor lusofoni.

RUGĂCIUNI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC! VEZI AICI CUM A GĂSIT-O…

Acest program oferă o serie de facilităţi celor care doresc să revină să lucreze în Portugalia, dar plata celor 6.500 de euro este condiţionată de prezentarea unui contract de muncă ferm în această ţară. De asemenea, plata poate fi acordată numai celor care au plecat din ţară înaintea datei de 31 decembrie 2015 şi au trăit în străinătate cel puţin 12 luni.

ANDREEA TONCIU, ÎN EXTAZ! TOȚI AU VĂZUT CUM A FĂCUT-O! (GALERIE FOTO)

„Aceasta este o politică activă de ocupare a forţei de muncă şi este menită să sprijine contractele de muncă, nu este un ajutor pentru ca oamenii să revină în Portugalia să caute un loc de muncă”, a explicat Miguel Cabrita, secretarul de stat pentru muncă.

Ba mai mult, Lisabona mai are o măsură menită să stimuleze revenirea diasporei în țară. Un alt plan, care se numește „Întreprindem2020” și care este destinat tinerilor, are în vedere crearea cu ajutorul unui portal specializat a unui cadru de întâlnire on-line între aceştia şi companiile care ar putea fi dispuse să-i angajeze şi, de asemenea, acordarea de asistenţă celor care doresc să-şi deschidă o afacere, fie că este vorba de asistenţă financiară sau doar de consultanţă.

Citeşte mai multe despre:   Portugalia