Cursa pentru șefia OMV: O femeie ar putea ar putea fi succesoarea lui Rainer Seele. Cine mai candidează pentru funcția de CEO al companiei

Cursa pentru șefia OMV: O femeie ar putea ar putea fi succesoarea lui Rainer Seele. Cine mai candidează pentru funcția de CEO al companiei
foto: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev

Cursa pentru alegerea unui succesor al șefului OMV, Rainer Seele, a început de ceva vreme, însă rezultatul este încă deschis. Despre viitorul șef al celei mai mari companii listate din Austria se discută într-o întâlnire care are loc în aceste zile la Abu Dhabi. În capitala Emiratelor Arabe Unite se întâlnesc reprezentanții celor doi acționari principali, Mubadala și holdingul de stat ÖBAG, potrivit Kurier.at.

Sursa citată notează că partea austriacă preferă un înlocuitor din grup. Acest candidat ar avea avantajul de a cunoaște deja compania și reorganizarea ar putea fi făcută mai repede.

În acest sens, ar exista o listă internă de nume, listă care vine și cu o surpriză. Pentru prima dată, o femeie ar putea ajunge la conducerea OMV, compania de gaze, petrol și produse chimice. Este vorba despre un manager cu experiență internațională, cunoscut în industrie.

Potrivit Kurier, candidații pentru pozitia de CEO al OMV sunt: Christine Verchere, Wolgang Pleininger și Alfred Stern, fost CEO Borealis.

Publicația citată precizează și că dezavantajul Christinei Verchere ar fi acela că nu vorbește limba germană, în condițiile în care limba folosită în cadrul companiei internaționale este engleza. Jurnaliștii de la Kurier adaugă însă că aceasta ar putea învăța repede germana.

Totodată, sursa citată face referire la plângerea penală din partea partidului NEOS împotriva contractului lui Mark Garret ca președinte al Consiului de Supraveghere OMV, precum și la faptul că mai multi manageri internaționali de succes din domeniu au refuzat poziția.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe