Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Curtea Constituţională a Republicii Moldova a stabilit că decretul prin care Maia Sandu a propus-o din nou pe Natalia Gavriliţă pentru formarea guvernului este neconstituțional

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a stabilit că decretul prin care Maia Sandu a propus-o din nou pe Natalia Gavriliţă pentru formarea guvernului este neconstituțional

Un articol de: George Lupu - 23 Feb 2021, 18:05
Curtea Constituţională a Republicii Moldova a stabilit că decretul prin care Maia Sandu a propus-o din nou pe Natalia Gavriliţă pentru formarea guvernului este neconstituțional foto: Hepta.ro / Sputnik / Evgeny Odinokov Externe

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a stabilit marţi că decretul prin care preşedintele republicii, Maia Sandu, a propus-o din nou pe Natalia Gavriliţă pentru funcția de prim-ministru este neconstituțional, potrivit Agerpres.

În punctul trei al aceleiaşi decizii, judecătorii constituţionali au cerut fracţiunilor parlamentare şi instituţiei prezidenţiale să recurgă la noi consultări pentru desemnarea unui prim-ministru.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat pe 11 februarie, după consultările cu grupurile parlamentare, că a propus-o din nou pe Natalia Gavriliţă în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, forţând practic posibilitatea declanşării alegerilor legislative anticipate.

Învestirea noului guvern în Republica Moldova, în frunte cu Natalia Gavriliţă, nu a fost votată în Parlamentul de la Chişinău. Astfel a fost făcut un nou pas către alegeri anticipate după ce Guvernul condus de Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie.

Preşedintele Maia Sandu a desemnat-o la 27 ianuarie pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier. Parlamentul Republicii Moldova trebuie să voteze un nou guvern în decurs de 45 de zile de la acea dată, în caz contrar va fi dizolvat şi vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Maia Sandu,   Natalia Gavrilita