Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Curtea Constituţională din Germania a autorizat armata să intervină în teritoriu împotriva unor eventuale ameninţări teroriste

Curtea Constituţională din Germania a autorizat armata să intervină în teritoriu împotriva unor eventuale ameninţări teroriste

Premieră în Germania. Curtea Constituţională a autorizat armata să intervină pe teritoriul german împotriva unor eventuale ameninţări teroriste.

Până în prezent, intervenţia pe teritoriul german în caz de ameninţări teroriste era rezervată doar forţelor de poliţie, pentru a delimita în mod clar operaţiunile de apărare naţională ale armatei de operaţiunile de securitate internă.

Totuşi, armata nu este autorizată să doboare un avion cu civil care ar fi deturnat de terorişti. Ea poate recurge numai la tiruri de avertisment pentru a-l constrânge să aterizeze.

Această separare se explică prin teama unei angajări a armatei împotriva populaţiei civile, teamă moştenită din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când regimul nazist a comis nenumărate abuzuri asupra populaţiei civile.


Citeşte mai multe despre:   terorism,   Germania