Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CUTREMURĂTOR: Imagini ÎN PREMIERĂ din interiorul IADULUI de la Wuhan. Mesajul IMPRESIONANT transmis de medicii din focarul coronavirusului (VIDEO, FOTO)

CUTREMURĂTOR: Imagini ÎN PREMIERĂ din interiorul IADULUI de la Wuhan. Mesajul IMPRESIONANT transmis de medicii din focarul coronavirusului (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 24 Ian 2020, 20:22
Galerie foto (9) Externe

În plină carantină şi izolare, medicii spitalului din Wuhan, unde sunt trataţi pacienţii infestaţi cu coronavirus, au ţinut să transmită un mesaj oamenilor din întreaga lume, transmite portalul whatsonweibo.com.

Adresându-se cu precădere compatrioţilor lor chinezi care celebrează, în noaptea de vineri spre sâmbătă, venirea Noul An, echipa medicală a Spitalului Poporului din Wuhan a înregistrat un scurt mesaj video.

Suntem aici, nu vă îngrijoraţi (şi celebraţi venirea Noului An) - a fost mesajul medicilor care a devenit imediat viral pe weibo, cea mai populară reţea de socializare chineză.

În mod excepţional, realizatorii programului de Revelion emis vineri de televiziunea de stat a Chinei (CCTV), au inclus o transmisiune specială de ultim moment cu situaţia din cel mai fiebinte şi îngrijorător loc al ţării.  

Filmarea a devenit în scurt timp virală şi pe Twitter, tradusă în engleză şi însoţită de hashtagul #coronavirus

CUTREMURĂTOR: Imagini ÎN PREMIERĂ din interiorul IADULUI de la Wuhan. Mesajul IMPRESIONANT transmis de medicii din focarul coronavirusului

Numărul celor infectaţi în China cu acest coronavirus depăşeşte 890 (în 29 de provincii ale ţării), iar cel al deceselor înregistrate este de 26, din care 24 în provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan, oraşul în care a fost iniţial depistat temutul virus. 

Pe reţele sociale afiliate Chinei au apărut şi imagini impresionante cu mobilizarea armatei în zonele infestate, varianta oficială fiind că militarii sunt mobilizaţi pentru a acorda sprijin medical...

Armata chineză, mobilizată la Wuhan

Vineri seară, primele 450 de cadre militar-sanitare au sosit la Wuhan, mulţi dintre ei având experienţa luptei cu virusul Sars în Beijing sau cu Ebola în Africa, scrie publicaţia sino-engleză Global Times.

Sosirea gărzilor speciale la Wuhan

Deşi chinezii cenzurează masiv informaţiile şi imaginile din zonele infestate, iată una din filmările ajunse cu succes în Occident, care prezintă înghesuiala oamenilor veniţi la unul din spitalele din Wuhan pentru consultaţie. 

Pacienţi pe holurile unuia din spitalel din Wuhan

Altfel, Wuhanul, o metropolă cu 11 milioane de oameni pare să fie pustiu, oamenii evită să iasă din casă dacă nu este absolut necesar.

 

 

Citeşte mai multe despre:   China,   coronavirus,   Wuhan
 
Loading...