Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Dacă vom continua astfel, vom distruge tot ce am construit... " / Discurs VIRULENT al președintele ungar, la depunerea jurământul pentru un nou mandat

"Dacă vom continua astfel, vom distruge tot ce am construit... " / Discurs VIRULENT al președintele ungar, la depunerea jurământul pentru un nou mandat

Un articol de: - 08 Mai 2017, 18:13
"Dacă vom continua astfel, vom distruge tot ce am construit... " / Discurs VIRULENT al președintele ungar, la depunerea jurământul pentru un nou mandat Externe

Președintele ungar Janos Ader a depus luni jurământul pentru un nou mandat de cinci ani, la aproape două luni după realegerea sa de către forul legislativ, la 13 martie, transmite MTI, citată de Agerpres.

Cu această ocazie, șeful statului ungar a avertizat, în alocuțiunea de inaugurare susținută în Parlament, asupra "deteriorării dramatice a discursului public" din Ungaria.

"Dacă vom continua astfel, vom distruge tot ce am construit din 1990. Totul va fi pus sub semnul întrebării, toate acordurile vor fi neglijate și toate frontierele încălcate", a subliniat Ader.

El a menționat de asemenea că alegerile legislative se apropie, iar "alegătorii nu vor dori, cu siguranță, să stea pe buza unui vulcan în erupție".  Janos Ader a făcut apel la consens asupra faptului că "suntem cu toții cetățeni ai Europei, aparținem națiunii ungare și ne dori o viață decentă, cinstită și pașnică".

Președintele ungar a evocat în discursul său și apartenența Ungariei la Uniunea Europeană, evocând așa-zisul ''Compromis din 1867'' prin care s-a format monarhia duală austro-ungară și când Ferenc Deak, șeful delegației ungare, a subliniat că drepturile constituționale ale Ungariei nu trebuie să fie limitate mai mult decât este necesar pentru a asigura stabilitatea imperiului austriac, notează MTI. Același lucru se poate aplica și acum, înlocuind imperiul habsburgic cu Uniunea Europeană, a precizat Janos Ader.

 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   UE,   juramant