Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Damascul a îndemnat membrii Congresului american să blocheze o acțiune militară în Siria

Damascul a îndemnat membrii Congresului american să blocheze o acțiune militară în Siria

Damascul a îndemnat, duminică, membrii Congresului american să "dea dovadă de înţelepciune" şi să blocheze acţiuni pe teritoriul sirian, calificându-l totodată pe preşedintele Barack Obama drept "ezitant şi confuz", relatează AFP.

În același timp, Damascul a acuzat Parisul, care a trecut în prima linie alături de Washington în susţinerea unor atacuri aeriene împotriva unor ţinte aparţinând regimului sirian, că este "iresponsabil" şi că "susţine" Al-Qaida.

"Există un Guvern responsabil în Siria, dar Guvernul de la Paris este iresponsabil (...). Politicienii francezi au înşelat poporul francez şi s-au comportat în mod iresponsabil. Ei au falsificat faptele şi susţin organizaţii ca Al-Qaida", a declarat Fayçal Moqdad.

Acesta le-a spus unor jurnaliști că "preşedintele Obama era în mod clar ezitant, dezamăgit şi confuz în momentul în care vorbea ieri (sâmbătă). Nimeni, indiferent că este vorba despre preşedintele Statelor Unite sau alt preşedinte, nu poate justifica o agresiune nejustificabilă".

În opinia sa, președintele Francois Hollande "şi ministrul său de Externe înşală poporul francez, cu scopul de a-şi justifica politica eronată în Siria. Ei vor eşua".

"Acuzaţiile (n.r. americane) privind folosirea de către Siria a unor asemenea arme nu au niciun fundament", a continuat Moqdad. "Arme chimice au fost utilizate de către Al-Qaida şi cei aflaţi în solda sa, cu ajutorul a ceea ce oferă Turcia, Arabia Saudită şi alte ţări acestor terorişti", a subliniat el.

Pe de altă parte, opoziția siriană a îndemnat membrii Congresului american să "opteze corect" şi să autorizeze o acţiune împotriva regimului de la Damasc, aşa cum le-a cerut preşedintele Obama.

Citeşte mai multe despre:   Damasc,   Siria