Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul israelian: Benjamin Netanyahu a salutat lansarea eforturile de relocare a ambasadei în Ierusalim (VIDEO)

Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul israelian: Benjamin Netanyahu a salutat lansarea eforturile de relocare a ambasadei în Ierusalim (VIDEO)

Un articol de: - 25 Apr 2018, 15:21
Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul israelian: Benjamin Netanyahu a salutat lansarea eforturile de relocare a ambasadei în Ierusalim (VIDEO) Externe

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlni miercuri cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu în cadrul primei zile a viziteri oficiale de două zile pe care o are în Israel

În cadrul întrevederii, cei doi șefi de guvern au evidențiat relațiilor bilaterale dintre România și Statul Israel bazate pe o tradiție de 70 de ani, iar Netanyahu a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă emis de Guvernul României în urma întrevederii:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, la 25 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel.

Cei doi demnitari au evocat legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și au evidențiat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statul Israel bazate pe o tradiție de 70 de ani.

Premierul român a exprimat satisfacție pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părții române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicina, inovație antreprenorială pentru domenii high-tech și care va stimula interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări. In acest context, au fost abordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.

Totodată, a fost evidențiat interesul ambelor părți de a organiza cea de a treia ședință comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizarii unor contacte la nivel de oameni de afaceri.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă a candidaturilor.

Premierul israelian a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Benjamin Netanyahu,   Israel