Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Danemarca: Autostrada care face legătura cu Germania a fost închisă temporar de autorități din cauza numărului mare de imigranți care încercau să ajungă în Suedia

Danemarca: Autostrada care face legătura cu Germania a fost închisă temporar de autorități din cauza numărului mare de imigranți care încercau să ajungă în Suedia

Un articol de: - 10 Sep 2015, 16:29
Danemarca: Autostrada care face legătura cu Germania a fost închisă temporar de autorități din cauza numărului mare de imigranți care încercau să ajungă în Suedia Foto: B1.ro Externe

Autoritățile de la Copenhaga au închis temporar autostrada care face legătura cu Germania, din cauza sutelor de refugiați veniți din Orientul Mijlociu care au încercat să ajungă în Suedia.

Autostrada a fost redeschisă joi dimineaţa şi, de asemenea, a fost reluată şi circulaţia feroviară dintre Germania şi Danemarca.

Până la restabilirea circulaţiei, mulţi imigranţi au rămas blocaţi în Germania, notează digi24.ro.

"Sunt din Siria, vreau să merg în Finlanda. Acum am ajuns în Germania. Guvernul de aici e foarte bun, oamenii sunt foarte buni, ne-au ajutat foarte mult, dar eu vreau să merg în Finlanda. Mi-am lăsat familia la frontiera dintre Siria şi Turcia, iar situaţia de acolo este periculoasă", a explicat un refugiat.

În prima gară din Danemarca după frontiera cu Germania, refugiaţii au refuzat să coboare din trenuri pentru a fi înregistraţi, oamenii fiind temători că vor fi obligați să ceară azil în acest stat, deși vor să ajungă în Suedia.

Mulți danezi au cerut autorităților să îi lase să plece, iar unii dintre ei s-au oferit să îi transporte cu mașinile până în Suedia.

Ministerul imigraţiei din Danemarca a anunţat că se aşteaptă la 20.000 de cereri de azil anul acesta, după ce anul trecut au fost doar 14.000 de solicitări. Potrivit datelor oficiale, în ultima săptămână, în Danemarca au ajuns aproximativ 3.000 de refugiaţi. 

Citeşte mai multe despre:   Autostrada Romania,   Suedia,   refugiati,   Orientul Mijlociu