Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Danemarca: Preparatele din carne de porc, incluse obligatoriu în menurile cantinelor din orașul Randers. Grupurile anti-imigrație salută decizia

Danemarca: Preparatele din carne de porc, incluse obligatoriu în menurile cantinelor din orașul Randers. Grupurile anti-imigrație salută decizia

Un articol de: - 21 Ian 2016, 17:32
Foto: smithfield.ro Externe

Autoritățile din orașul danez Randers au stabilit ca menurile cantinelor municipale să includă obligatoriu preparate din carne de porc, măsură ce a fost salutată de grupurile care se opun imigrației și promovează „cultura alimentară daneză”, informează RT.com.

Consiliul local din Renders a decis că instituțiile publice trebuie să se asigure că preparatele specifice culturii alimentare daneze se află în centrul ofertelor și că felurile de mâncare din carne de porc sunt tratate „pe picior de egalitate” cu celelalte alimente.

Membrii Consiliului Municipal din Render au stabilit însă că nu vor să forțeze pe nimeni să consume alimente care sunt interzise de anumite religii. Totuși inițiativa a fost salutată de reprezentanții Patridului Popular Danez (DPP), formațiune anti-imigrație.

”DPP luptă împotriva regulilor islamice și a considerațiilor eronate care dictează ce trebuie să mănânce copiii danezi”, a declarat  Martin Henriksen, purtător de cuvânt al partidului.

Măsura a fost însă criticată de ministrul danez al integrării, Manu Sareen.

Acest ”război al chfteluțelor” a început încă din 2013, când premierul Helle Thorning-Schmidt a criticat creșele în care nu a mai fost servită carne de porc, deoarece copiii musulmani refuzau să le mănânce.

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   copii
 
 
 
Loading...