Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Daniil Markelov, candidatul promovat de Aleksei Navalnîi, are interzis să candideze în Siberia. Un tribunal rus i-a invalidat două semnături

Daniil Markelov, candidatul promovat de Aleksei Navalnîi, are interzis să candideze în Siberia. Un tribunal rus i-a invalidat două semnături

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Sep 2020, 12:42
Daniil Markelov, candidatul promovat de Aleksei Navalnîi, are interzis să candideze în Siberia. Un tribunal rus i-a invalidat două semnături Sursa Foto: www.ziare.com Externe

Un tribunal din Rusia i-a interzis lui Daniil Markelov, politician promovat de Aleksei Navalnîi, să candideze pentru un loc în consiliul oraşului Novosibirsk, Siberia. Markelov a precizat că două dintre cele 121 de semnături strânse i-au fost invalidate și că va contesta decizia la Curtea Supremă a Rusiei. Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, se află în comă indusă, la un spital din Berlin, după ce a fost otrăvit. Medicii germani au găsit urme de otrăvire, dar cei ruși au negat categoric acest diagnostic. Luni, echipa lui Navalnîi a publicat investigația la care acesta a lucrat înainte să i se facă rău.

 

Daniil Markelov are interzis să candideze în Siberia

 

„Am aflat astăzi că un tribunal i-a interzis candidatului nostru participarea în alegeri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

Cu câteva zile înainte să i se facă rău, în timpul unui zbor de întoarcere din Siberia în Moscova, Aleksei Navalnîi, liderul Opoziției din Rusia, a înregistrat un clip în care l-a promovat pe Daniil Markelov.

„Aici ar putea fi unul dintre oraşele cele mai prospere din lume, însă în loc de aceasta avem un ghetou rusesc din panouri de beton. Scopul nostru este să eliberăm capitala Siberiei de ocupanţi”, spunea Navalnîi în înregistrare. Aceasta a fost vizionată de jumătate de milion de persoane în doar câteva ore de la publicare.

Markelov a susținut, pentru Reuters, că tribunalul regional i-a respins candidatura pe motiv că două dintre cele 121 de semnături strânse nu sunt valide. El a precizat că va ataca hotărârea la Curtea Supremă. Markelov trebuia să candideze împotriva unui dezvoltator local,

Aleksei Djulai, de la partidul puterii Rusia Unită, al lui Putin.

Alegerile locale vor avea loc pe 13 septembrie.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

 

Echipa lui Aleksei Navalnîi a publicat investigația la care lucra acesta când a fost otrăvit

 

Luni, echipa lui Alekei Navalnîi a publicat investigația despre corupția din Siberia, pentru care s-a documentat acesta. 

Potrivit datelor, 18 din cei 50 de parlamentari din Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, sunt proprietari sau reprezintă proprietari de companii de construcții. 

Investigația prezintă informații amănunțite despre proprietățile și activele parlamentarilor și rudelor lor. 

În Novosibirsk numărul construcțiilor a crescut semnificativ în ultima vreme, inclusiv cu ajutor financiar de la guvern, și există suspiciuni cu privire la conflictul de interese în care se află parlamentarii.

 

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, în comă la spital după ce a fost otrăvit

 

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, este în stare gravă după ce a fost otrăvit. Înainte de a se prăbuşi în avion, în timpul unei călătorii în Siberia, el a fost urmărit de ofiţeri FSB (serviciul secret al Federaţiei Ruse) îmbrăcaţi în civil, iar deplasările sale au fost monitorizate îndeaproape prin intermediul CCTV (televiziune cu circuit închis).

El a ajuns inițial la un spital din orașul Omsk, Siberia și cu greu au acceptat medici de acolo transferul lui la Spitalul Charité din Berlin. 

Medicii germani au anunțat, luni, că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit, iar acțiunea substanței a fost confirmată de multe ori în laboratoare independente. Alte analize urmează a fi făcute, pentru a stabili cu precizie ce substanță a fost folosită. Unitatea medicală a mai precizat că starea lui de sănătate este în continuare gravă. De asemenea, consecințele pe termen lung ale otrăvirii, mai ales asupra sistemului nervos, nu pot fi complet excluse la acest moment.