Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe David Cameron a părăsit reședința din Downing Street și va înmâna oficial demisia Reginei

David Cameron a părăsit reședința din Downing Street și va înmâna oficial demisia Reginei

Un articol de: - 13 Iul 2016, 19:06
David Cameron a părăsit reședința din Downing Street și va înmâna oficial demisia Reginei Externe

David Cameron a părăsit reședința din Downing Street numărul 10 și se îndreptă spre Buckingham Palace, acolo unde îi va înmâna oficial demisia Reginei Elisabeta a-II-a.

Aceasta este o formalitate deoarece Cameron și-a anunțat plecarea încă de acum două zile, fapt ce a constituit o surpriză deoarece, pe 24 iunie, la o zi după referendum, declarase că va asigura un interimat până în toamnă, la Convenția Conservatorilor.

Aflat alături de soție și cei trei copii, Cameron a declarat că nu a fost o călătorie simplă și nu a luat mereu cele mai bune decizii, dar a lăsat în urma sa o țară cu o economie mai puternică. Două milioane de oameni și-au găsit locuri de muncă în timpul mandatului său, a mai spus Cameron, iar multe idei de afaceri au devenit realitate. Copiii au acces acum la un sistem de îngrijire mult mai bun, iar părinții au șansa de a-și trimite copiii la școli foarte bune. Șantierele navale au produs nave care oferă protecție Marii Britanii. De asemenea, a mai declarat Cameron, 200.000 de tineri au loc de muncă datorită datorită programelor de tineret. În plus, cupluri care mai demult nu se puteau căsători, acum pot face acest lucru.

În locul lui Cameron va veni Theresa May, membră a Partidului Conservator și încă Ministru de Interne. Aceasta, o eurosceptică declarată, va avea misiunea de a negocia cu liderii europeni ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Theresa May va devenit al doilea premier femeie din istoria Marii Britanii.

Citeşte mai multe despre:   Theresa May