Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe David Cameron a recunoscut că Londra a ucis doi cetățeni britanici, militanți ai Statului Islamic, într-un atac cu dronă (VIDEO)

David Cameron a recunoscut că Londra a ucis doi cetățeni britanici, militanți ai Statului Islamic, într-un atac cu dronă (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Sep 2015, 13:26
David Cameron a recunoscut că Londra a ucis doi cetățeni britanici, militanți ai Statului Islamic, într-un atac cu dronă (VIDEO) Foto: telegraph.co.uk Externe

Premierului Marii Britanii, David Cameron, a recunoscut că Londra a ucis prin intermediul unei drone, fără acordul Parlamentului, mai mulţi cetăţeni britanici care plănuiau atacuri împotriva reginei Angliei. Totodată, şeful Executivului a anunţat că în Marea Britanie au fost dejucate, numai în cursul acestui an, şase atacuri teroriste, informează B1 TV.

“Ne-a fost raportat faptul că în ultimele săptămâni doi luptători ai Statului Islamic de naţionalitate britanică, care plănuiau atacuri împotriva Regatului şi a altor ţări, au fost ucişi în atacuri aeriene. Junaid Hussain şi Reyaad Khan erau cetăţeni britanici, care locuiau în Siria, şi care recrutau simpatizanţi ai Statului Islamic şi plănuiau atacuri barbare împotriva Vestului. Să nu avem nicio îndoială: se plănuia uciderea de cetăţeni britanici şi cu această ocazie, noi am acţionat” , a declarat Cameron.

Operaţiunea secretă a avut loc pe 21 august.

“Într-o acţiune de apărare şi după o plănuire meticuloasă, Reyaad Khan a fost ucis cu o dronă pe 21 august atunci când călătorea cu un vehicul în zona Raqqa, în Siria. Alături de Reyaad Khan, care a fost ţinta principală a atacului, doi luptători ISIS au fost ucişi, dintre care unul, Ruhul Amin, a fost identificat ca fiind cetăţean britanic. Am acţionat aşa pentru că nu exista alternativă”, a mai precizat acesta.

O a treia ţintă, Junaid Hussain, a fost ucis trei zile mai târziu de o dronă americană, într-o operaţiune comună cu Statele Unite ale Americii. Cameron le-a spus parlamentarilor că se înregistrează o creştere dramatică a ameninţării teroriste la adresa ţării - dacă în 2014 au existat 15 atacuri cu legătura cu Statul Islamic în intreaga lume, în acest an au avut loc deja peste 150. Premierul a anunţat ca în Marea Britanie au fost dejucate, numai în cursul acestui an, şase atacuri teroriste.

“Daca există o ameninţare directă la adresa poporului britanic şi suntem capabili să o împiedicăm prin acţiune imediată, atunci, ca premier, eu voi face acest lucru”, a subliniat Cameron.

David Cameron: Londra a ucis doi cetățeni britanici, militanți ai Statului Islamic


Citeşte mai multe despre:   David Cameron,   Parlamentul Romaniei,   Siria