Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe David Cameron ar putea organiza un referendum pe tema relației dintre Marea Britanie și UE

David Cameron ar putea organiza un referendum pe tema relației dintre Marea Britanie și UE

Premierul britanic David Cameron a sugerat că ar putea organiza un referendum pe tema relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, potrivit unui articol publicat de Sunday Telegraph, citat the The Guardian.

Șeful executivului britanic recunoaște că poziția Marii Britanii într-o Uniune Europeană aflată în curs de reformare trebuie să beneficieze de susținerea poporului britanic, motiv pentru care intenționează să convoace un referendum.

Totuși, Cameron susține că cei mai mulți britanici nu doresc ca un referendum privind apartenența Marii Britanii la blocul european să fie organizat prea curând.

Deși 100 de parlamentari conservatori i-au scris premierului pentru a-i cere un referendum pe această temă, Cameron are rezerve cu privire la formularea exactă a întrebării-cheie.

„Urmează alte reforme - decizii, probabil tratate - în care putem să ne afirmăm interesele, putem păstra apartenenţa la piaţa unică, dar putem sta în afara unei Europe federale”, a spus Cameron.

Premierul britanic se află sub presiune din partea conservatorilor pentru convocarea referendumului, în contextul în care statele membre ale zonei euro se apropie tot mai mult de o uniune politică și fiscală, ca reacție la criza care afectează moneda unică.

Citeşte mai multe despre:   David Cameron,   referendum,   Marea Britanie