Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe David Cameron trebuie să anunțe câți imigranți va primi Marea Britanie. Premierul trebuie să răspundă unor întrebări pentru siguranța britanicilor, dar și în sprijinul imigranților

David Cameron trebuie să anunțe câți imigranți va primi Marea Britanie. Premierul trebuie să răspundă unor întrebări pentru siguranța britanicilor, dar și în sprijinul imigranților

Un articol de: - 07 Sep 2015, 17:03
Foto: telegraph.co.uk Externe

Premierul David Cameron va anunța luni câți imigranți va primi Marea Britanie, după ce în urmă cu câteva zile a promis că va primi câteva mii, fără a da o cifră exactă. Publicația The Independent a identificat șapte întrebări cărora liderul britanic trebuie să le găsească un răspuns înainte de a ține discursul în fața Camerei Comunelor.

1.       Câți imigranți vor fi primiți?

Se crede că numărul va fi de peste 10 000, dar aceasta este doar o picătură într-un ocean în comparație cu cei 15.000 de de imigranți pe care i-a primit Germania doar în ultimele două zile. Hollande a intervenit și el și a pus presiune pe premierul britanic anunțând că Franța va  primi 24.000 de sirieni.

Orice număr mai mic de 10.000 va fi văzut drept o dezamăgire de o bună parte din politicieni, unii dintre ei chiar miniștri în Cabinetul Cameron.

Cererea Partidului Verde ca Marea Britanie să primească 240.000 de imigranți pare a fi una ambițioasă, dar tot nu s-ar putea compara cu cei 800.000 de imigranți la care se așteaptă germanii.

2.       Unde vor fi primiți imigranții?

Pentru moment nu se știe dacă guvernul a discutat cu autoritățile locale, cu organizațiile nonguvernamentale sau cu grupurile de voluntari pentru a stabili unde anume și în ce condiții vor fi cazați imigranții.

3.       De ce Marea Britanie nu sprijină proiectul Uniunii Europene referitor la Imigranți?

David Cameron a transmis deja că Marea Britanie va primi mii de imigranți din statele din jurul Siriei, deci nu îi va primi și pe sirienii care au apucat deja să ajungă în Europa. Peste 300 000 de imigranți au ajuns pe continent de la începutul anului, Grecia, Italia și Ungaria fiind principalele state afectate de acest aflux. În cadrul Comisiei Europene s-a discutat despre un plan de redistribuire a acestora pentru ca întreaga povară să nu fie purată doar de aceste state, dar Marea Britanie a respins planul.

David Cameron trebuie în aceste condiții să explice de ce refuză să îi ajute pe cei care au ajuns deja pe continentul european și de ce refuză să ajute Grecia, Italia și Ungaria.

4.       Va exista o intervenție militară în Siria?

Se pune acum problema dacă Marea Britanie va contribui la atacurile ce sunt acum lansate împotriva pozițiilor Statului Islamic din Siria. Guvernul dorește acest lucru, dar are nevoie de aprobarea Parlamentului. Totuși, cabinetul se teme de încă un refuz rușinos, în condițiile în care Camera Comunelor a respins acum doi ani cererea ca britanicii să contribuie la atacarea regimului Assad.

5.       Cum vor fi cheltuiți banii primiți în plus?

Săptămâna trecută, premierul britanic a promis încă 100 de milioane de lire sterline pentru crizele umanitare din jurul Siriei. Ieri, George Osborne a anunțat că banii vor fi redirecționați spre gestionarea unor probleme ale ”statelor eșuate” precum Siria. Cum vor fi folosți banii aceștia în mod precis nu se știe.

6.       Ce măsuri de siguranță există astfel încât teroriștii să nu poată ajunge în Marea Britanie?

După cum a susținut liderul UKIP Nigel Farage, venirea a mii de refugiați din Siria prezintă riscul pătrunderii pe teritoriul britanic a mai multor extremiști. Ce măsuri de precauție vor lua autoritățile pentru a se asigura că jihadiștii nu sunt lăsați să intre în Marea Britanie pe ușa din dos? Cameron se va referi probabil în discursul lui și la acest aspect.

7.       Regretă prim-ministrul că a folosit cuvântul ”roi”?

Acum câteva săptămâni, Cameron a fost acuzat că i-a ”dezumanizat” pe imigranți după ce a deschis miile de oameni care trec ilegal Canalul ca fiind ”un roi”. Harriet Harman, lider laburist, i-a spus atunci că ”ar trebui să-și aducă aminte că vorbește despre oameni, nu insecte”.

Cameron încă trebuie să-și ceară scuze pentru că a folosit un astfel de limbaj pentru a descrie una dintre cele mai grave crize umanitare de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   siria,   Marea Britanie,   jihadisti,   amenintare,   terorism
 
Loading...