Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe David Cameron va demisiona: ”Negocierile cu UE trebuie să înceapă sub mandatul unui nou premier”

David Cameron va demisiona: ”Negocierile cu UE trebuie să înceapă sub mandatul unui nou premier”

Un articol de: - 24 Iun 2016, 10:30
David Cameron va demisiona: ”Negocierile cu UE trebuie să înceapă sub mandatul unui nou premier” Externe

David Cameron a anunțat că va demisiona din funcția de premier al Marii Britanii în perioada viitoare, după ce rezultatul referendumului a arătat că britanicii nu mai doresc să rămână în Uniunea Europeană.

Cameron a subliniat că este important să existe un nou premier, care să ducă statul pe o altă cale și care să înceapă negocierile cu liderii europeni pentru ieșirea țării din blocul comunitar.

Totodată, acesta a susținut că are convingerea că Marea Britanie va supraviețui și în afara Uniunii.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Britanicii au votat să părăsească Uniunea Europeană, iar voința lor trebuie respectată. Mulțumesc celor care au participat la campanie alături de mine și mulțumesc celor care au vorbit de-a lungul campaniei în interesul național, sau în ceea ce în opinia lor reprezintă interesul național. De asemenea, mulțumesc și celor care au susținut ieșirea din Uniune și îi felicit pentru pasiunea de care au dat dovadă.
Nu a fost o decizie luată cu ușurință, multe instituții vorbind despre cât de importantă a fost această hotărâre.

Asigur piețele și investitorii că Marea Britanie este puternică, la fel îi asigur și pe cei din UE, dar și pe cei din Regat. Îi asigur că nu vor fi schimbări imediate a modului în care călătoresc, dar nici a felului în care bunurile vor fi oferite.

Mai mult decât oricând, acum este nevoie de un leadership puternic, hotărât și dedicat. Mă bucur că am fost prim-ministru vreme de șase ani. Acum avem mai mulți oameni în câmpul muncii, reforme în Educație și în asigurările sociale, construim o societate mai puternică și mai bună. Nu regret nimic și nu retrag nimic.

Țara noastră e mai puternică în interiorul Uniunii Europene - despre acest lucru era vorba, nu despre viitorul unui politician. Nici măcar despre viitorul meu. Cetățenii britanici au ales o cale diferită și țara are nevoie de noi conducători”, a declarat Cameron.

Acesta a susținut că va renunța la funcție până la Conferința conservatorilor din octombrie.

Negocierile trebuie să înceapă sub mandatul unui nou prim-ministru, care trebuie să decidă când să înceapă procedurile legate de părăsirea Uniunii”, a mai susținut premierul britanic.

David Cameron a mai precizat că va participa la Consiliul European și va explica atât decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, cât și decizia lui de a renunța la funcție.

Avem o democrație parlamentară, în care ne rezolvăm problemele prin dezbateri pașnice. Nu suntem perfecți, dar putem fi un model de democrație multirasială, în care oamenii contribuie la înălțarea țării până la nivelul talentului lor. Marea Britanie poate supraviețui și în afara Uniunii, iar acum trebuie să găsim o cale pentru a face acest lucru. Iubesc această țară și mă simt onorat că am servit-o”, a mai declarat David Cameron.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   demisie,   Brexit