Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe De ce se SINUCID ÎN MASĂ şoarecii din Olanda. Oamenii de ştiinţă sunt ULUIȚI

De ce se SINUCID ÎN MASĂ şoarecii din Olanda. Oamenii de ştiinţă sunt ULUIȚI

Un articol de: B1.ro - 02 Iul 2019, 14:56
De ce se SINUCID ÎN MASĂ şoarecii din Olanda. Oamenii de ştiinţă sunt ULUIȚI Foto: Pixabay Externe

Un fenomen bizar are loc în orașul Hommerts, aflat în nordul Olandei. Pasajul de sub un apeduct s-a umplut cu peste 350 de șoareci de câmp morți sau în stare de șoc, scrie Leeuwarder Courant.
INCENDIAR! CE FAC OANA ROMAN ȘI SOȚUL EI CÂND NU-I VEDE NIMENI! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET
Cei care locuiesc în zonă încearcă să înțeleagă ce se întâmplă, dacă nu cumva este cumva vorba de vreo boală.

Pe parcursul a numai 3 zile, fenomenul a luat amplaore, duminică erau în jur de 35 de șocareci morți, duminică 140 iar luni deja erau peste 350 de rozătoare moarte pe pista de biciclete de sub apeduct.
LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

O primă concluzie ar putea fi că apeductul este un mare obstacol pentru micile animale, în drumul lor spre apă.

Nico Beemster, expert în șoareci de câmp, este de părere că fenomenul este o reminiscență întâlnită la lemingi care se deplasează în grupuri mari și toți se iau după primul, orbește.
DOLIU LA ANTENA 3! A MURIT ÎN TIMP CE SE AFLA ÎN DIRECT! E TRAGEDIA MOMENTULUI
Beemster mai spune că fenomenul ar putea fi legat de faptul că șoarecii s-au înmulțit excesiv și sunt în căutarea de noi teritorii. ”În lumea acestor rozătoare este foarte multă agresivitate între indivizi. Dacă spațiul este limitat, indivizii tineri sunt forțați să-și caute noi teritorii iar dacă sunt urmăriți de competitori, îmi imaginez că vor cădea în gol”.

În zonele din jurul Hommerts, câmpurile sunt invadate de șoareci, un fenomen care a luat o mare amploare în ultimul timp. Fermierii și-au inundat terenurile pentru a îneca șoarecii. La începutul primăverii numărul mare de șoareci a atras egrete, berze și păsări de pradă,în zonă, iar o pereche de dintr-o specie rară de bufnițe și-au făcut cuib în apropiere.

Administrația locală ia în considerare acum să ia măsuri pentru a împiedica animalele să mai cadă în pasajul de sub apeduct, gândindu-se că și alte specii pot pica în această capcană.