Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe De râsul internetului: Un consilier municipal din Spania s-a apucat să-și facă duș în timpul unei videoconferințe. A uitat camera pornită

De râsul internetului: Un consilier municipal din Spania s-a apucat să-și facă duș în timpul unei videoconferințe. A uitat camera pornită

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Iul 2020, 16:20
De râsul internetului: Un consilier municipal din Spania s-a apucat să-și facă duș în timpul unei videoconferințe. A uitat camera pornită Foto: pixabay Externe

Bernardo Bustillo, consilier municipal în orașul spaniol Torrelavega, a anunțat că este dispus să-și prezinte demisia, după ce a ajuns subiect de glume în Spania și nu numai. El s-a gândit că poate face două lucruri deodată, așa că, în timpul unei videoconferințe, a intrat la duș. A uitat, însă, de cameră, care a continuat să filmeze totul. Imaginile cu el în baie au devenit virale. Situația a fost salvată, într-un final, de primar, care a închis complet videoconferința.

 

Un consilier municipal din Spania s-a apucat să-și facă duș în timpul unei videoconferințe. E dispus acum să-și dea demisia, după ce imaginile cu el au devenit virale

 

Izbucnirea epidemiei de coronavirus a produs schimbări și în modul de funcționare a administrațiilor locale. Pentru a preveni răspândirea COVID-19, de luni bune multe dintre ședințe se țin online. Așa s-a întâmplat și în Consiliul municipal din Torrelavega, oraș din nordul Spaniei cu aproximativ 52.000 de locuitori, numai că ședința de săptămâna aceasta a părut parcă decupată dintr-un film de comedie.

Asta pentru că unul dintre consilieri, pe nume Bernardo Bustillo, s-a gândit că poate lua parte la discuții și, în același timp, să-și facă un duș. Și-a luat laptopul în baie și a intrat la duș, dar a uitat să-și închidă camera. 

Astfel, colegii lui, jurnaliștii și cetățenii interesați de dezbaterile din consiliu au putut vedea într-un colț al ecranului cum bărbatul făcea duș în spatele unui panou de sticlă. Audiența a fost consistentă, căci la ședință se discutau probleme importante ale comunității, prin urmare videoconferința a fost preluată de mai multe canale online.

„Luați legătura cu el, repede!”, a strigat unul dintre consilieri. Au încercat în zadar să-și dea seama cum ar putea fi deconectat Bustillo, așa că, în cele din urmă, primarul a închis complet videoconferința.

Bernardo Bustillo s-a oferit să-și dea demisia, după ce imaginile cu el au devenit virale, notează The Guardian.

 

Traficul de internet și date a crescut pe fondul epidemiei de coronavirus și a măsurilor anti-COVID-19 dispuse de autorități

 

Ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, cursurile s-au ținut online, mulți oameni au lucrat de acasă, iar numeroase ședințe s-au ținut tot de la distanță. Asta a dus la creșteri consistente ale traficului de internet și date.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Vreme de câteva săptămâni, Netlix și Youtube chiar au redus calitatea imaginii în Europa, la solicitarea Comisiei Europene, pentru a nu pune presiune pe conexiunile la internet.

Au rezistat însă și, odată cu repornirea economiilor, tot mai mulți oameni au revenit la locurile de muncă.

De exemplu, în România, în cele 60 de zile de stare de urgență, traficul de internet și date a crescut în medie cu 26%, adică 30% în rețelele fixe și 5% în rețelele mobile, arată informațiile furnizate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, la mijlocul lunii iunie.

„Creșterile au fost atenuate în urma apelului lansat de comisarul european Thierry Breton pentru o transmitere și utilizare responsabilă a serviciilor de streaming video de tipul Netflix, Youtube sau Facebook, astfel că în rețelele mobile ponderea acestui tip de trafic a scăzut de la 55% la 49% în această perioadă”, a precizat Eduard LOVIN, vicepreședinte ANCOM. 

De asemenea, tot în cele două luni de stare de urgență, traficul de voce a înregistrat o creștere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile anterioare.
 

Citeşte mai multe despre:   Torrelavega,   Bernardo Bustillo,   dus la videoconferinta,   consilier municipal