Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Decizia CCR, în presa străină. Novinite: Judecătorii contracarează eforturile lui Ponta de a-l înlătura pe Băsescu, „un rival amar”

Decizia CCR, în presa străină. Novinite: Judecătorii contracarează eforturile lui Ponta de a-l înlătura pe Băsescu, „un rival amar”

Presa internaţională, care stă cu ochii pe România de la izbucnirea crizei politice în ţara nostră, a preluat imediat informaţia privind decizia CCR. Jurnaliştii străini notează că cei mai mulţi români se aşteapta însă ca lupta politică să continue.

Curtea Constituţională a decis că referendumul de demitere a preşedintelui României este invalid, din cauză că la urne s-au prezentat mai puţin de 50 la sută dintre alegători, notează BBC.

Informaţia este preluată şi de jurnaliştii de la Reuters, care adaugă  că situaţia din România, de la referendum încoace, a ridicat semne de întrebare legate de starea democraţiei în ţara noastră.

Traian Băsescu rămâne preşedinte,  scriu, în regim de breaking news, şi jurnalişltii de la Euronews.

AFP aminteşte şi despre  lupta politică care a avut loc în România în ultimele luni , când guvernul condus de Victor Ponta şi USL au lansat o mişcare amplă împotriva lui Traian Băsescu, care a culminat cu referendumul din 29 iulie. Deutsche Welle scrie că decizia Curţii înseamnă că preşedintele suspendat Traian Basescu trebuie să fie repus în funcţie.

Novinite notează că decizia Curţii Constituţionale contracarează eforturile depuse de premierul Victor Ponta de a-l înlătura pe Traian Băsescu, "un rival amar".

Cotidianul Le Monde notează că preşedintele Băsescu, supranumit Popeye Marinarul, îşi salvează scaunul. Decizia CCR ar trebui să pună punct celei mai grave crize politice trăite de România după căderea dictaturii comuniste, mai notează jurnaliştii francezi.

Citeşte mai multe despre:   referendum