Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DECIZIA momentului privind BREXIT: Românii din Marea Britanie vor avea un nou statut! Ce se va întâmpla până în 2020

DECIZIA momentului privind BREXIT: Românii din Marea Britanie vor avea un nou statut! Ce se va întâmpla până în 2020

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 17:19
DECIZIA momentului privind BREXIT: Românii din Marea Britanie vor avea un nou statut! Ce se va întâmpla până în 2020 Externe

Cetăţenii europeni cu reşedinţa legală în Marea Britanie vor beneficia, în continuare, de drepturile oferite de legislaţia europeană, în baza obţinerii unui nou statut care le va garanta dreptul la şedere înainte de data retragerii, după o perioadă de rezidenţă de minim cinci ani.

Cu toate acestea va fi dificil pentru angajatorii britanici să identifice cetățenii Uniunii Europene cu dreptul de a lucra în Regatul Unit, care nu și-au obținut încă "noul statut", a recunoscut marți Caroline Nokes, ministrul imigrației din Regatul Unit.

Ea a afirmat că se așteaptă ca angajatorii britanici să verifice dacă angajații au dreptul de a lucra în Marea Britanie printr-un nou "control digital", dar a recunoscut că "este dificil" să îi diferențieze ‘pe cei care au venit special să muncească și nu au trecut prin procesul stabilit și cei care au sosit ca turiști și apoi au căutat să lucreze", potrivit politico.eu.

Guvernul britanic va adopta o "abordare pragmatică", a declarat Nokes, dar a recunoscut că situația va reprezenta o "enormă provocare" atât pentru angajatori, cât și pentru cetățenii UE cu dreptul de a lucra.

În conformitate cu planurile guvernului britanic, cetățenii UE vor trebui să-și dovedească identitatea după Brexit, indiferent dacă locuiesc în Marea Britanie, dacă doresc să continue să trăiască și să lucreze în țară post Brexit.

Se așteaptă ca aproximativ 3,5 milioane de cereri să fie depuse pentru noul statut, care va fi acordat cetățenilor UE până la sfârșitul anului 2020.

Citeşte mai multe despre:   UE,   Marea Britanie