Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DECIZIE NEAȘTEPTATĂ la Bruxelles privind intrarea României în SCHENGEN! ANUNȚ de ultim moment

DECIZIE NEAȘTEPTATĂ la Bruxelles privind intrarea României în SCHENGEN! ANUNȚ de ultim moment

Un articol de: - 25 Apr 2018, 16:51
DECIZIE NEAȘTEPTATĂ la Bruxelles privind intrarea României în SCHENGEN! ANUNȚ de ultim moment Externe

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a aprobat miercuri un raport în care se precizează că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru o intrare imediată în acest spaţiu de liberă circulaţie.

Eurodeputaţii comisiei LIBE cer guvernelor statelor ce fac parte din Schengen să aplice criteriul încrederii reciproce care a stat la baza creării acestui instrument ce permite libertatea de mişcare între state fără controale la graniţe, scrie Agerpres.

Acesta este primul raport anual privind funcţionarea spaţiului Schengen elaborat de PE, în care sunt descrise 'unele deficienţe', precum reintroducerea controalelor temporare la frontiere, decizie pe care autorii raportului o pun pe seama a ceea ce ei numesc 'eşecurile' sistemului de azil comun şi lipsa de voinţă politică şi de solidaritate între statele membre ale Uniunii Europene.

Mai mult decât atât, ei condamnă 'orice ridicare a unor bariere fizice, cum ar fi gardurile'. Ungaria a ridicat astfel de garduri pentru a opri imigraţia la graniţa sa cu Serbia, Croaţia şi Slovenia, numai cea din urmă făcând parte din Schengen.

Printre acţiunile pe care eurodeputaţii consideră că trebuie să le întreprindă guvernele europene sunt enunţate necesitatea stabilirii unui sistem eficient de răspuns pentru misiunile de salvare a migranţilor care vin pe mare către Europa, pentru a se evita astfel pierderile de vieţi omeneşti, precum şi consolidarea cooperării cu statele de unde provin migranţii.

Citeşte mai multe despre:   Schengen