Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Decizie istorică luată de Pentagon: Persoanele care au suferit operație pentru schimbare de sex vor putea fi recrutate în armată

Decizie istorică luată de Pentagon: Persoanele care au suferit operație pentru schimbare de sex vor putea fi recrutate în armată

Un articol de: - 01 Iul 2016, 15:02
Decizie istorică luată de Pentagon: Persoanele care au suferit operație pentru schimbare de sex vor putea fi recrutate în armată foto: whorunsgov.com Externe

Interdicția privind prezența persoanelor transgen în armată a fost ridicată joi de către administrația americană, astfel că de acum vor putea fi recrutate și persoanele care au suferit operație pentru schimbare de sex.

Decizia istorică a fost luată de Pentagon pentru a favoriza recrutarea, informează Agerpres.

Persoanele transgen vor putea de acum încolo să-și exercite serviciul în mod deschis în armata americană și să primească îngrijiri medicale corespunzătoare din partea sistemului de sănătate militar, a anunțat ministrul apărării din SUA, Ashton Carter.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

'Acesta este un lucru bun care trebuia făcut pentru poporul nostru și armata noastră', a declarat Carter, invocând necesitatea de 'a nu lăsa bariere care nu au legătură cu calificările (profesionale)' să împiedice accesul unor buni recruți în armată.

'Astăzi, peste o treime' din 500 cele mai mari întreprinderi americane, printre care Boeing sau Ford, oferă o asigurare de sănătate care acoperă și persoanele transgen, a citat Carter un exemplu.

Pentagonul își rezervă un an înainte de a începe să recruteze persoane care au suferit operații pentru schimbare de sex. Însă de la 1 octombrie 2016, militarii deja angajați care vor necesita un tratament pentru schimbarea sexului îl vor putea obține de la servicii ale sistemului de sănătate militar, inclusiv o eventuală intervenție chirurgicală, potrivit șefului Pentagonului.

Costurile vor fi minime pentru armată și vor reprezenta o parte 'minusculă' din volumul total al cheltuielilor medicale, a precizat Carter.

Decizia Pentagonului vizează relativ puține persoane, potrivit cifrelor citate de Carter. Dintr-un total de 1,3 milioane de militari, ar exista între 2.500-7.000 de persoane transgen, potrivit unui studiu al Rand Corporation, citat de Carter. La rândul său, Human Rights Campaign, cea mai importantă dintre asociațiile care apără drepturile persoanelor transgen, estimează că numărul lor s-ar ridica la circa 15.500 în rândurile armatei.

Citeşte mai multe despre:   operatie,   armata,   persoane,   SUA,   Ford,   militari