Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CUTREMUR la Casa Regală! Regina a dat VERDICTUL în cazul prinţului Harry şi al lui Meghan Markle! DECZIA e FĂRĂ PRECEDENT!

CUTREMUR la Casa Regală! Regina a dat VERDICTUL în cazul prinţului Harry şi al lui Meghan Markle! DECZIA e FĂRĂ PRECEDENT!

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Ian 2020, 23:25
Foto: Hepta Externe

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunţat luni că familia regală britanică va demara "o perioadă de tranziţie" pentru a stabili noua situaţie a ducilor Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, în care aceştia "vor petrece timpul în Canada şi Marea Britanie".

ȘOCANT! ULTIMA IMAGINE CU CRISTINA ȚOPESCU ÎN VIAȚĂ! CUM A APĂRUT... (FOTO)

Suverana de 93 de ani, care s-a întâlnit luni cu prinţul de Wales, ducele de Cambridge şi ducele de Sussex, a analizat următorii paşi care vor fi făcuţi în relaţia cu ducii de Sussex, informează news.ro.

DOAMNE, DUMNEZEULE! SILVIU PRIGOANĂ ÎN LACRIMI! ADRIANA BAHMUȚEANU A PIERDUT LUPTA! DIN PĂCATE...

Aceasta a fost prima întâlnire la care au participat cei patru după ce, miercuri, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, Meghan Markle, au anunţat că renunţă la îndatoririle regale şi că vor trăi atât în Marea Britanie, cât şi în Canada.

ARSENIE BOCA ANUNȚĂ APOCALIPSA! SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA PESTE CÂTEVA ZILE! E FĂRĂ SCĂPARE

În plus, Harry şi Meghan au spus că vor să fie independenţi din punct de vedere financiar. Anunţul a fost făcut pe contul de Instagram Sussex Royal şi pe site-ul Sussexroyal.com şi a luat prin suprindere familia regală.

Regina a transmis într-un comunicat că "sprijină pe deplin" dorinţa lor pentru noul rol, dar "ar fi preferat ca ei să rămână membri cu drepturi depline ai familiei regale".

Mai sunt multe lucruri de pus la punct cu privire la "lucruri complexe", dar regina aşteaptă ca deciziile finale să fie luate în următoarele zile.

„Azi, familia mea a avut discuții constructive legate de viitorul nepotului meu și familia sa”, se arată în comunicatul emis de regină.

„Familia mea și cu mine sprijinim pe deplin dorința lui Harry și Meghan de a-și crea o nouă viață, ca familie tânără”, se mai arată în comunicatul emis imediat după întâlnirea terminată la timp pentru ca Elizabeta a II-a să-și bea ceaiul.

„Deși am fi preferat ca ei să rămână membri ai familiei regale cu normă întreagă, le respectăm și le înțelegem dorința de a duce o viață mai independentă de familie, în timp ce vor rămâne membri valoroși ai Casei Regale”, se mai arată în document.

Harry și Meghan au arătat clar că “nu vor să se bazeze pe fondurile publice în noile lor vieți”, se mai arată în comunicatul reginei.

„Am convenit că va fi o perioadă de tranziție, în care ducii de Sussex să petreacă timp în Canada și Marea Britanie.

Sunt chestiuni complexe ce trebuie rezolvate de familia mea și mai e muncă de făcut, dar am cerut ca deciziile finale să vină în următoarele zile”, se mai precizează în comunicat.

După reuniunea de luni, prinţul Harry, fratele său William şi tatăl lor Charles au fost văzuţi plecând separat din reşedinţa regală de la Sandringham.

"După multe luni de reflecţie şi discuţii interne am ales să facem o tranziţie în acest an prin a ne stabili treptat un nou rol în cadrul acestei instituţii", au scris miercuri ducii de Sussex pe Instagram.

"Intenţionăm să renunţăm la statutul de "seniori" în cadrul familiei regale şi să lucrăm pentur a deveni independenţi financiar, continuând în acelaşi timp să o susţinem pe Majestatea Sa Regina. Încurajarea voastră, în special în ultimii ani, ne-a făcut să facem acest pas", au precizat Harry şi Meghan.

Planurile lor de viitor includ atât Marea Britanie, cât şi America de Nord, fără a-şi neglija atribuţiile faţă de Regină, de Commonwealth şi de patronaje.

"Acestea ne vor permite să ne creştem fiul să aprecieze tradiţia regală în care s-a născut, oferind familiei noastre spaţiul necesar pentru a se concentra asupra unui nou capitol, dar şi să ne lansăm o entitate proprie de caritate. Suntem nerăbdători să împărtăşim toate detaliile privind următorul pas, pe măsură ce vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa, cu prinţul de Wales, ducii de Cambridge şi cu toate părţile relevante. Până atunci, vă rugăm să primiţi mulţumirile noastre pentru sprijinul continuu", mai anunţase cuplul regal.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   regina Elisabeta,   Printul Harry,   Meghan Markle
 
Loading...