Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Deciziile luate la Summitul de la Varşovia stârnesc furia Moscovei! Politician rus: NATO a cimentat al doilea zid, după cel al Berlinului (VIDEO)

Deciziile luate la Summitul de la Varşovia stârnesc furia Moscovei! Politician rus: NATO a cimentat al doilea zid, după cel al Berlinului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2016, 20:14
Deciziile luate la Summitul de la Varşovia stârnesc furia Moscovei! Politician rus: NATO a cimentat al doilea zid, după cel al Berlinului (VIDEO) foto: caleaeuropeana.ro Externe

Deciziile luate la Summitul de la Varşovia stârnesc furia Rusiei! NATO a cimentat în Europa al doilea zid, dupa cel al Berlinului, avertizează un membru important al Senatului rus. Totuşi, secretarul general al Organizaţiei Nord-Atlantice nu vede nicio amenințare imediată din partea Kremlinului, arată B1 TV.

"Apărare puternică și dialog constructiv - sunt angajamentele pe care se bazează relațiile cu Rusia", a spus la Varşovia secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Moscova nu constituie nicio "amenințare", dar nici un "partener strategic" a mai spus acesta.

Stoltenberg a anunţat şi că Organizaţia Nord-Atlantică se va implica în lupta contra ISIS.

Deciziile luate la Summitul de la Varşovia stârnesc furia Moscovei!

Tările membre NATO au decis să-și asume un angajament pentru creșterea rezistenţei alianţei în fața oricăror amenințărilor de securitate, inclusiv a celor care vin dinspre Rusia.

Astfel, Uniunea Europeană și Alinţa Nord-Atlantică au hotarat să înceapă în 2017 exerciții coordonate și paralele pentru contracararea amenințărilor. Cele două entități urmează să lucreze împreună în domeniul prevenției și detectării situațiilor de pericol iminent.

Rusia a reacţionat dur după deciziile de la Varşovia. Konstantin Kosaciov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale a Senatului rus, a numit summitul Nato unul al înşelăciunii.

"Nu ne temem de soldați, ci de politicienii care, știind foarte bine că nu există nicio amenințare din partea Rusiei, înșeala milioane de oameni", a spus Kosaciov. Politicianul a adăugat că, prin deciziile pe care le-a luat vineri, în prima zi a summitului de la Varșovia, NATO "a cimentat al doilea zid, după cel al Berlinului, în Europa" .Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Kosaciov a comparat suplimentarea forţelor NATO cu ridicarea unui baraj în pustiu, împotriva unei ameninţări inexistente.

 

Citeşte mai multe despre:   summit,   NATO,   Varsovia,   Moscova,   Berlin