Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Declarația cutremurătoare a unuia dintre cei doi eroi care au încercat să-l oprească pe atacatorul din Nisa. Celălalt bărbat nu a fost identificat (VIDEO)

Declarația cutremurătoare a unuia dintre cei doi eroi care au încercat să-l oprească pe atacatorul din Nisa. Celălalt bărbat nu a fost identificat (VIDEO)

Un articol de: - 18 Iul 2016, 18:05
Declarația cutremurătoare a unuia dintre cei doi eroi care au încercat să-l oprească pe atacatorul din Nisa. Celălalt bărbat nu a fost identificat (VIDEO) Foto: lefigaro.fr Externe

 

Franța a fost din nou sub asediu chiar de Ziua Națională, când un atacator a luat cu asalt zona Promenada de Anglais din Nisa, 84 de oameni pierzându-și viața.

În timpul masacrului, doi bărbați au vrut să-l oprească pe șoferul camionului. Un motociclist și un al bărbat. Primul a sfârșit cu motocicleta sub roțile camionului, nereușind a fi încă identificat.

Celălalt bărbat este Alexandre Migues, un locuitor din Nisa care s-a aflat în acel moment pentru a sărbători Ziua Franței.

El s-a agățat de portiera camionului pentru a putea să-l fracă pe atacator să se oprească.

"A fost ceva instinctiv, nici măcar nu îmi pot explica cum am reușit să alerg dupa un camion", a declarat acesta pentru Nice Matin, potrivit Le Figaro.

"Când am văzut că era decis să ucidă oameni, am încercat să fac ceva. Am văzut că pot ajunge la cabină, am ajuns și am încercat să deschid portiera de două-trei ori”, a adăugat acesta.


Ce Niçois raconte comment il a tenté d'ouvrir... de nice-matin

În momentul în care teroristul l-a văzut a vrut să-l împuște. Un al doilea om a încercat atunci să intervină.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

 "A venit și s-a aruncat sub roțile camionului pentru a-l opri. Am lăsat portiera și când scuterul a lovit camionul am auzit zgomotul gloanțelor", a spus acesta.

Un jurnalist german a surprins momentul în care motocislistul a vrut să intervină, sfârșind în cele din urmă sub roțile camionului.

"Eram pe balconul care dă direct spre Promenade des Anglais și a văzut oamenii care sărbătoreau și apoi un camion a intrat direct în mulțime”, a declarat Richard Gutjahr, scrie AFP.

"Conducea foarte încet, ceea ce era uluitor. A fost urmărit de un motociclist care mergea în spatele lui și motociclistul a încercat să-l depășească și chiar să deschidă portiera din dreptul șoferului. Dar a căzut și a intrat sub roțile camionului", a spus jurnalistul.

Statul Islamic a revendicat în cele din urmă atentatul din Nisa, unde 84 de oameni și-au pierdut viața iar alți 200 au fost răniți în masacrul de Ziua Franței.

Citeşte mai multe despre:   declaratii,   Nissan,   atentat