Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Declarație bizară făcută de Macron, promotorul reapropierii de Moscova: „Rusia va încerca în continuare să destabilizeze democrațiile occidentale” / Germania și SUA, criticate și ele de președintele francez

Declarație bizară făcută de Macron, promotorul reapropierii de Moscova: „Rusia va încerca în continuare să destabilizeze democrațiile occidentale” / Germania și SUA, criticate și ele de președintele francez

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Feb 2020, 13:10
Sursă foto: hepta.ro Externe

Emmanuel Macron a atras atenția, la Conferința de Securitate de la Munchen, că Rusia „va încerca în continuare să destabilizeze” democrațiile occidentale, o declarație oarecum bizară, având în vedere că președintele francez a militat deschis pentru o reapropiere de Moscova.

Unul dintre promotorii curentului potrivit căruia Europa ar trebui construită „de la Lisabona, la Vladivostok”, Emmanuel Macron a sugerat că Federația Rusă va continua să adâncească diviziunile interne care marchează blocul continental. Totuși, nu numai Rusia a fost ținta criticilor sale în discursul de la Munchen.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat "îngrijorat" sâmbătă de lipsa de reacţie din partea Germaniei în legătură cu Europa şi cu proiectele sale reformare a UE, potrivit AFP preluată de Agerpres.

„Nu am frustrări, am îngrijorări", a spus el la Conferinţa de Securitate de la Munchen, făcând apel la "răspunsuri clare" din partea Franţei şi Germaniei, precum şi a partenerilor lor la provocările europene.

El a mai afirmat că UE trebuie să se trezească şi să îşi coreleze bugetul cu amploarea ambiţiilor sale, pentru a nu rămâne în urma SUA şi a Chinei, în special în privinţa tehnologiilor viitorului, potrivit Reuters.

„Devenim un continent care nu crede în viitorul său", a declarat Macron. "Nu investim în viitorul nostru suficient, iar din punct de vedere politic este singura cale de a ne reconcilia cu clasele noastre de mijloc", a adăugat el.

În acelaşi timp, Macron a deplâns „slăbirea Occidentului", concomitent, în opinia sa, cu „o relativă retragere" a Statelor Unite, contrazicând afirmaţii făcute anterior de secretarul de stat american Mike Pompeo.

„Vom fi tot mai mult busculaţi de alte proiecte şi de alte valori", a afirmat el la Conferinţa de Securitate de la Munchen, evidenţiind „o formă de relativă retragere" a Statelor Unite şi o „reconsiderare a relaţiei lor" cu Europa.

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron
 
Loading...