Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Declaraţie EPOCALĂ! Papa Francisc îi dă dreptate lui Darwin

Declaraţie EPOCALĂ! Papa Francisc îi dă dreptate lui Darwin

Un articol de: - 14 Iun 2017, 15:59
Declaraţie EPOCALĂ! Papa Francisc îi dă dreptate lui Darwin Foto: Cetateanul.net Externe

Papa Francisc a făcut o serie de declaraţii care pun capăt tuturor discuțiilor în contradictoriu cu cei care socotesc adevărate „pseudo-teoriile” creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI, potrivit mediafax.ro.

El a declarat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator și mai mult de atât, a întărit această idee spunând că ele sunt chiar necesare: 

„Când citim despre Creaţie Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa”, a spus Papa.

„Big Bang-ul, despre care astăzi credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaţiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează” a continuat el.

Declarațiile făcute de Papa Francisc sunt cu atât mai intrigante cu cât biserica catolică este cunoscută că are o poziție anti-ştiinţă. Amintim celebrul episod din istorie în care Galileo Galilei s-a confruntat cu inchiziţia şi a fost obligat să îşi retragă teoria „eretică” potrivt căreia Pământul se învârte în jurul Soarelui.

Comentariile Papei Francisc sunt o continuitate a celor făcute de Papa Pius al XII-lea care avea o anumită deschidere către ideea evoluţiei şi a îmbrăţişat ideea Big Bang-ului. În 1996, Papa Ioan Paul al II-lea a sugerat la rândul său că evoluţia este „mai mult de o ipoteză” şi „un fapt dovedit”.

 

Citeşte mai multe despre:   Biserica Catolica