Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Declarații șocante ale liderului sirian: Prin acordarea premiului Oscar pentru documentarul ”Căștile albe” a fost recompensată grupare Al Qaeda

Declarații șocante ale liderului sirian: Prin acordarea premiului Oscar pentru documentarul ”Căștile albe” a fost recompensată grupare Al Qaeda

Un articol de: - 12 Mar 2017, 18:07
Externe

Președintele sirian Bashar al-Assad contestă faptul că premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar a fost acordat în acest an filmului ”Căștile albe”, regizat de Orlando Van Einsiedel. Într-un interviu pentru postul de televiziune Phoenix TV, din China, liderul de la Damasc a afirmat s-a politizat modul de acordare a premiilor Academiei Americane de Film, susșinând că în acest caz, Oscarul a fost decernat Frontului al-Nosra, informează RT.com

”Este un eveniment fără precedent pentru Occident. Trebuie să-i felicităm pe membrii Frontului al-Nosra pentru că au câștigat primul lor Oscar”, a spus, ironic, Bashar al-Assad în cadrul interviului. 

”Istoria Căștilor albe este foarte simplă, este vorba despre un „lifting” al Frontului al-Nosra din Siria, car a dus la transformarea feței sale urâte într-una cu trăsături mult mai umane. Există mai multe videoclipuri pe internet, și bineînțeles imagini difuzate chiar de Căștile albe, care îi acuză de terorism și unde vedem membri ai Căștilor albe care se felicită în fața trupurilor soldaților sirieni”, a continuat liderul sirian. 

”Occidentul a decernat un premiu Oscar pentru Al Qaeda, este de necrezut și este încă o dovadă că Oscarurile, premiul Nobel sunt toate recompense politizate. Așa văd eu lucrurile”, a mai spus Assad, amintind că Frontul Fateh al-Cham, fostul Front al Nosra, este o ramură a Al Qaeda.

Documentarul ”Căștile albe” prezintă ”activitatea periculoasă a voluntarilor care, în ciuda pericolului la care se expun încearcă să-i ajute pe civilii sirieni să scape de ororile războiului”, notează sursa citată. 

Finanțară în special de SUA, Marea Britanie și Franța, această organizație humanitară a fost intens mediatizată în Occident în ciuda acuzațiilor la adresa sa, mai ales referitoare la legăturile sale cu grupările teroriste. 
 

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad,   documentar
 
Loading...