Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Deficienţe grave în spațiile de cazarea ale muncitorilor români de la abatoarele din Germania: Mucegai, risc de prăbușire, scurgeri prin acoperiș, instalații sanitare defecte

Deficienţe grave în spațiile de cazarea ale muncitorilor români de la abatoarele din Germania: Mucegai, risc de prăbușire, scurgeri prin acoperiș, instalații sanitare defecte

Un articol de: George Lupu - 09 Iul 2020, 10:32
Deficienţe grave în spațiile de cazarea ale muncitorilor români de la abatoarele din Germania: Mucegai, risc de prăbușire, scurgeri prin acoperiș, instalații sanitare defecte Foto: Pixabay Externe

Primele concluzii ale inspecțiilor desfășurate de către autoritățile germane încă din luna mai la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, unde lucrează mulți români, sunt îngrijorătoare. Potrivit ministrului Sănătății din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann, au fost descoperite aproape 1900 de deficienţe,

Potrivit oficililor germani, până la sfârșitul lunii mai au fost verificate aproximativ 650 de spații de cazare cu peste 5.300 de angajați în industria cărnii - înainte de izbucnirea masivă a focarelor de coronavirus în apropiere de Tönnies. "În total, peste 1.863 de nereguli moderate și grave au fost identificate", a spus Laumann, citat de lz.de.

A fost vorba despre lipsa de dezinfectanți și supraaglomerare, dar și despre mucegai, risc de prăbușire, scurgeri prin acoperiș, „instalații sanitare catastrofale”, sisteme de protecție în caz de incendiu defecte. «Patru apartamente au trebuit să fie evacuate din cauza unor defecte considerabile de construcție și risc pentru sănătate. Două dintre aceste apartamente sunt în Gütersloh, și unul în Espelkamp și Bochum.

 

Deficiențe în spațiile de cazare a românilor

 

De asemenea, autoritățile au inspectat atent spațiul de cazare al românilor, care locuiesc pe teritoriul Germaniei, dar lucrează pentru fabricile de carne olandeze. Tot acolo au fost identificate „deficiențe semnificative”, după cum a anunțat Ministerul. Într-un complex rezidențial cu până la 30 de rezidenți, au fost găsite între 50 și 100 de nereguli.

"Plângerile cu privire la condițiile precare de viață ale angajaților sezonieri din industria au fost confirmate ca parte a inspecției desfășurată în timpul pandemiei Covid-19", a rezumat Laumann. Aceasta ilustrează necesitatea schimbării situației juridice actuale la nivel federal .

Pe de altă parte, Laumann a spus că este neregulil cu privire la cazarea lucrătorilor sezonieri din agricultură, care lucrează la strângerea recoltelor, au fost relativ mici.

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Focare de coronavirus la abatoarele din Germania

 

Peste 1.000 de angajați de la firma germană de prelucrare a cărnii Toennies s-au dovedit în luna iunie a fi pozitivi pentru coronavirus, ceea ce a determinat autoritățile locale de sănătate să bage în carantină pe toți cei 6.500 de angajați și familiilor lor.

Proprietarul companiei de carne, Clemens Toennies, a declarat că focarul reprezintă o „criză” pentru firma sa, care a suspendat operațiunile, deoarece autoritățile încearcă să controleze focarul.

„Am crezut că am făcut totul bine”, a spus Toennies, adăugând că firma sa s-a străduit să strângă datele personale ale angajaților și contractorilor, astfel încât autoritățile să poată urmări focarul.

„În calitate de antreprenor, nu îmi pot cere scuze. Am provocat acest lucru și suntem pe deplin responsabili pentru asta ”, a spus Toennies.

Potrivit MAE, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv  pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

Reprezentanții companiei au precizat pentru autoritățile române că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni românii.

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Germania