Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Deficit de mănuși de latex la nivel mondial, după ce mii de angajați ai celui mai mare producător s-au îmbolnăvit de COVID-19

Deficit de mănuși de latex la nivel mondial, după ce mii de angajați ai celui mai mare producător s-au îmbolnăvit de COVID-19

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Noi 2020, 14:42
Deficit de mănuși de latex la nivel mondial, după ce mii de angajați ai celui mai mare producător s-au îmbolnăvit de COVID-19 Foto: Pixabay Externe

Compania malaeziană Top Glove, cel mai mare producător de mănuși de latex la nivel mondial, a închis aproape jumătate din fabrici, după ce 2.500 de angajați au fost testați pozitiv cu coronavirus.

 

Aproape 2.500 de angajați ai producătorului de mănuși Top Glove au coronavirus. 28 de fabrici, închise

 

Compania malaeziană Top Glove a înregistrat o creștere de-a dreptul spectaculoasă a cererii de când a izbucnit pandemia, căci toate țările s-au îmbulzit să-și facă stocuri de echipamente de protecție. 

Firma nu mai poate răspunde acum cererii ridicate, după ce 2.453 de angajați s-au infectat cu SARS-CoV-2. Asta s-a reflectat puternic în bilanțul epidemiei din Malaezia, care a înregistrat un record al noilor infectări. 

În consecință, Top Glove a fost nevoită să-și oprească temporar producția în 28 de fabrici din afara capitalei Kuala Lumpur. 

Ministerul Sănătății din această țară a anunțat, marți, 1.511 cazuri noi în zonă, dar nu a precizat câte dintre acestea sunt din rândul muncitorilor. Focarul a dus la o cifră record de 2.188 noi îmbolnăviri la nivelul întregii țări, bilanțul de la debutul crizei sanitare ajungând la 58.847, informează Daily Mail.

În luptă cu acest focar, cel mai mare de la începutul epidemiei, autoritățile au înconjurat clădirile în care stau angajații cu garduri de sârmă ghimpată. Guvernul a dispus închiderea fabricilor, iar toți angajații vor fi testați și carantinați. 

Top Glove a transmis, într-un comunicat, faptul că „va coopera pe deplin cu autoritățile de resort în implementarea” măsurilor. 5.700 de angajați au fost deja testați și vor urma și restul. Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Compania deține 47 de fabrici, din care 41 în Malaezia. 

 

Marii producători de mănuși, acuzați că nu respectă drepturile angajaților

 

Producătorii de mănuși au fost acuzați în repetate rânduri că nu respectă drepturile angajaților și nu se îngrijesc de sănătatea lor. În iulie, Statele Unite ale Americii au interzis importurile de astfel de mănuși produse de două filiale ale Top Glove, din cauza suspiciunilor privind munca forțată.

Compania are în total circa 16.000 de angajați, inclusiv la fabricile din Thailanda, China și Vietnam.

Top Glove poate produce peste 70 de miliarde de mănuși pe an. De altfel, Malaezia produce aproape două treimi din toate mănușile de latex de uz medicinal din toată lumea.

Producția Top Gloves a scăzut cu 7,5% marți și cu încă 3% miercuri, dar șefii dau asigurări că nu va exista un deficit de astfel de produse și nici probleme cu aprovizionarea.