Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Deputat austriac, despre prințul Emanuel de Liechtenstein: Dacă nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, e momentul pentru a preda carnetul de vânător

Deputat austriac, despre prințul Emanuel de Liechtenstein: Dacă nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, e momentul pentru a preda carnetul de vânător

Un articol de: Elena Stanciu - 06 Mai 2021, 20:09
Deputat austriac, despre prințul Emanuel de Liechtenstein: Dacă nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, e momentul pentru a preda carnetul de vânător Foto: agentgreen.ro Externe

Un deputat austriac îi critică pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein pentru împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare exemplar din România și chiar din Uniunea Europeană. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alex Pinter, deputat al Verzilor din landul în care locuiește prințul susține că acesta ar trebui să-și predea carnetul de vânătoare dacă nu este capabil sau nu vrea să diferențieze un urs mic de cel mai mare din Europa.

 

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, criticat de un deputat austriac după împușcarea ursului Arthur

 

”Dacă acuzația că un nobil stirian l-a ucis pe ′′Arthur", cel mai mare urs sălbatic din Europa –  într-o zonă Natura 2000 – confundându-l cu un urs mic, este adevărată, asta nu mai are ce face cu vânătoare responsabilă.

Vânătoarea de trofee – uciderea unei ființe vii pentru a te lăuda cu ea - este partea vânătorii care amintește mai mult de Evul Mediu decât de secolul 21.

Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător”, a transmis deputatul austriac în mesajul său.

Deputat austriac, despre prințul Emanuel de Liechtenstein: Dacă nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, e momentul pentru a preda carnetul de vânător

Un dosar penal a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc în cazul împușcării ursului Arthur. Anchetatorii fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Asociația ”Agent Green” a acuzat că ursul brun, în vârstă de 17 ani, a fost omorât de prințul Emanuel de Liechtenstein, într-o arie protejată, folosind de o derogare oferită de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar.

Subiectul a ajuns și în presa internațională, marile publicații dezvoltând pe larg cazul care a provocat indignare în rândul românilor și al reprezentanților ONG-urilor de protecție a mediului.

 

Citeşte mai multe despre:   Printul Emanuel de Liechtenstein