Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Der Spiegel: Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat

Der Spiegel: Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat

Tensiunile de pe scena politică românească sunt în continuare dezbătute pe larg de presa internaţională. Der Spiegel titrează "Premierul român Ponta, prietenul meu anti-democrat" şi continuă paralela cu premierul Ungariei, Viktor Orban, iar Le Croix notează că premierul este antrenat într-un joc de echilibristică între Bruxelles şi propria majoritate.

Cotidianul german Der Spiegel lansează noi critici la adresa premierului român Victor Ponta. Jurnaliştii germani precizează că situaţia din România reprezintă un interes deosebit pentru cancelarul german Angela Merkel şi membrii partidului său, Uniunea Creştin Democrată.

În timp ce Angela Merkel a adoptat o poziţie intransigentă şi a transmis Bucureştiului să respecte valorile democratice europene, Victor Ponta oferă un exemplu de cum n-ar trebui să se poarte un democrat cuminte, notează jurnaliştii germani. Atunci când vine vorba despre colegii de partid ai Angelei Merkel, aceştia s-au dovedit a fi surprinzător de reţinuţi, atitudine adoptată şi de conservatori în cazul premierului Ungariei, Viktor Orban.

De asemenea, La Croix menţionează că premierul român este antrenat într-un joc e echilibristică între Bruxelles şi propria majoritate parlamentară.

Însă la Bucureşti, se pare că angajamentele luate de premier nu se respectă, şi asta din pricina discursului dublu, notează jurnaliştii francezi. Acest lucru demonstrează că presiunea politică a majorităţii din ţară este mai puternică decât cea de la Bruxelles. Miza aderării României la spaţiul Schengen devine un mijloc de presiune, mai ales dacă se ia în considerarea declaraţia preşedintelui interimar, care a spus că şeful statului nu primeşte ordine din afara ţării, conchid jurnaliştii.


Der Spegel, critici la andresa lui Ponta
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   critici,   aderarea la Schengen