Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Der Spiegel: UE, țintă prioritară a supravegherii Agenției Naționale americane pentru Securitate

Der Spiegel: UE, țintă prioritară a supravegherii Agenției Naționale americane pentru Securitate

Uniunea Europeană se numără printre țintele prioritare ale programului PRISM al Agenției Naționale americane pentru Securitate, scrie, în ediția de sâmbătă, săptămânalul german Der Spiegel

Potrivit documentelor publicate de fostul consultant CIA Edward Snowden, printre obiectivele supravegherii programului NSA de numără problemele de politică externă ale UE, de comerț internațional și de stabilitate economică.Serviciul american a creat o scală de la 1 ("cel mai înalt interes") la 5 ("interes scăzut"), în care aceste trei teme sunt prevăzute cu un nivel de prioritate 3, continuă revista, care afirmă că a consultat documente provenind de la Snowden.

Probleme legate de noile tehnologii, securitatea energetică şi probleme în domeniul alimentaţiei nu intră, în schimb, în rândul priorităţilor americanilor, care le atribuie nivelul de prioritate 5, potrivit aceleiaşi surse.

Între ţările ţintite de programul de supravegere al NSA, Germania se situează la acelaşi nivel cu Franţa şi Japonia, dar în faţa Italiei şi Spaniei. Prioritate este acordată problemelor de politică externă din Germania, stabilităţii economice şi pericolelor la adresa finanţelor, care sunt clasate la nivelul de prioritate 3.

Der Spiegel a scris la sfârşitul lui iunie, bazându-se pe documente furnizate de Edward Snowden, că NSA, acuzată de spionarea comunicaţiilor electronice la nivel mondial prin programul PRISM, a luat ca ţinte sedii ale Uniunii Europene la Bruxelles şi Ambasada UE la Washington. Delegaţia UE la ONU a făcut obiectul unei supravegheri similare, potrivit Der Spiegel.


Citeşte mai multe despre:   UE,   NSA,   informatii,   Stiri politica externa,   edward snowden
 
Loading...