Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dezastru pentru turismul din Turcia în 2016, din cauza amenințărilor teroriste și tensionării relațiilor cu Moscova

Dezastru pentru turismul din Turcia în 2016, din cauza amenințărilor teroriste și tensionării relațiilor cu Moscova

Un articol de: - 25 Iun 2016, 17:12
Dezastru pentru turismul din Turcia în 2016, din cauza amenințărilor teroriste și tensionării relațiilor cu Moscova Foto:weantalya.com Externe

Lovitură pentru turismul din Turcia. Din cauza atentatelor teroriste și a tensionării relațiilor cu Moscova, țara a încetat să mai fie una dintre destinațiile preferate ale turiștilor.

De la începutul anului, Antalya a fost vizitată de doar 21.000 de turiști ruși, cu 96% mai puțini decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată hurriyetdailynews.com. De asemenea, în perioada ianuarie - mai, 582.000 de turiști germani au venit, cu 30% mai puțini decât în 2015.  Și turișii olandezi au fost cu 30% mai puțini în Antalya, iar numărul britanicilor care au venit aici în vacanță a scăzut cu 20%.

Din cauza acestei situații dezastruoase, zeci de hoteluri nu se mai deschid în sezonul de vară sau se vor deschide mai târziu, iar aceste măsuri vizează tot litoralul turcesc, nu doar Antalya.

Hotelurile care, totuși, sunt deschise nu au un grad de ocupare mai mare de 20-30%, deși prețurile sunt la jumătate față de 2015.

De altfel, la începutul sezonului estival, autoritățile din Antalya au prevăzut că în stațiune vor veni cu trei milioane mai puțini turiști ruși și cu peste 1,75 milioane mai puțini vizitatori occidentali.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Antalya,   turisti,   turism