Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dezbatere prezidențială aprinsă între Emmanuel Macron și Marine Le Pen: Cei doi candidați pentru Elysee s-au contrat privind viitorul Franței și și-au aruncat cuvinte grele

Dezbatere prezidențială aprinsă între Emmanuel Macron și Marine Le Pen: Cei doi candidați pentru Elysee s-au contrat privind viitorul Franței și și-au aruncat cuvinte grele

Un articol de: - 04 Mai 2017, 08:43
Externe

Atacuri la baionetă în timpul singurei dezbateri televizate înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Cei doi candidaţi rămaşi în cursă, Emmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au contrat pe problema globalizării şi a pieţii muncii, fără a evita să trimită lovituri sub centură. Un sondaj ce a urmat acestei dezbateri arată că favoritul Macron a fost şi de această dată mai convingător. 

Timp de două ore şi jumătate cei doi candidaţi au încercat să îşi prezinte planuriel pentru perioada mandatului şi să îşi atragă electoratul. Dezbaterea s-a transformat rapid într-o confruntare cu atacuri de ambele părţi, care mai de care mai tăioase.

"Eu sunt candidata puterii de cumpărare, dumneavoastră sunteți candidatul puterii de a cumpăra. În societatea dumneavoastră, totul este de vânzare şi totul este se cumpără, inclusiv oamenii", a afirmat candidata extremei-dreapta.

Marine Le Pen nu şi-a încheiat aici criticile la adresa lui Macron şi a încercat încă o dată să îl alăture pe candidatul centrist de actualul preşedinte Hollande, aspru criticat de opinia publică.

"Domnul Macron este candidatul globalizării sălbatice, al insecurităţii, al brutalității sociale, al războiului tuturor contra tuturor, al devastării economice a companiilor noastre majore, al dezmembrării Franţei de către marile interese economice, al comunitarismului şi toate controlate de domnul Hollande", a afirmat Marine Le Pen.

Emmanuel Macron a catalogat-o pe Le Pen moștenitoarea unui sistem care a prosperat de pe urma urii francezilor de-a lungul a zeci de ani şi a atras atenţia asupra modului acesteia de a acţiona, multe vorbe goale şi puţine fapte.

"Strategia dumneavoastră este de a spune multe minciuni şi de a spune tot ce nu vă convine, dar nu veniţi cu nici o propunere. Ceea ce aduceţi dumneavoastră este spiritul înfrângerii. Împotriva acestui spirit al înfrângerii, eu aduc un sprit de cucerire franceză", a afirmat Emmanuel Macron.

Un sondaj realizat după aceste duel televizat a arătat că Macron, candidatul centrist, a fost considerat mai convingător decât candidata extremei drepte, Marine Le Pen, de către 63% dintre respondenţi. Cel de-al doilea tur al alegerilor din Franţa va avea loc duminică, 7 mai, iar Macron este considerat favorit, având un avans de 20 de procente în ultimele sondaje.

Dezbatere prezidențială aprinsă între Emmanuel Macron și Marine Le Pen: Cei doi candidați pentru Elysee s-au contrat privind viitorul Franței și și-au aruncat cuvinte grele

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Marine Le Pen,   Franta,   acuzatii
 
Loading...