Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dezbaterea Biden-Trump: Cine a câștigat confruntarea, potrivit americanilor care au urmărit-o

Dezbaterea Biden-Trump: Cine a câștigat confruntarea, potrivit americanilor care au urmărit-o

Un articol de: George Lupu - 30 Sep 2020, 11:25
Dezbaterea Biden-Trump: Cine a câștigat confruntarea, potrivit americanilor care au urmărit-o Externe

Joe Biden este câștigătorul primei dezbateri în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA, așa cum indică sondajele de opinie. Șase din zece americani care au urmărit dezbaterea prezidențială dintre fostul vicepreședinte Joe Biden și președintele Donald Trump sunt de părere că Biden a avut o prestație mai bună.

Amintim faptul că postul B1 TV va difuza în premieră și în exclusivitate în România documentarul ”AMERICA ALEGE: TRUMP VS BIDEN”, o anchetă spectaculoasă și amplă despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2020, vineri, 2 octombrie, de la ora 22.00.

Ce spun americanii despre confruntarea dintre Biden și Trump

 

Doar 28% dintre cei care au urmărit dezbaterea cred, în schimb, că Trump a câștigat, conform unui sondaj CNN.  În total, 69% au spus că atacurile lui Biden la Trump au fost corecte, în timp ce 32% au spus același lucru despre cele ale lui Trump la adresa lui Biden.

Sondajul reprezintă doar opinia celor care au urmărit dezbaterea și nu a electoratului american în ansamblu. Votanții care au urmărit dezbaterea sunt mai partizani față de electoratul în ansamblu – 36% se identifică drept independenți, față de publicul general care se identifică astfel în proporție de 40%. În același timp, cei care au urmărit dezbaterea au fost în proporție mai mare democrați decât republicani (39% vs 25%).

În ce privește probleme punctuale, votanții care au privit dezbaterea au spus că au încredere mai mare în Joe Biden în ce privește rezolvarea inegalităților rasiale (66% au încredere mai mare în Biden față de 29% în Trump), reformarea sistemului medical (Biden 66%, Trump 32%), gestionarea pandemiei de coronavirus (Biden 64%, Trump 34%) și nominalizările la Curtea Supremă (Biden 54%, Trump 43%). Singurul domeniu în care cei doi candidați pare că sunt la egalitate este performanța economică unde votanții îl preferă în proporție de 50% pe Biden și 48% pe Trump.

În total, 63% dintre cei care au urmărit dezbaterea au spus că Biden are un plan mai bun pentru a rezolva probleme țării. 30% spun același lucru despre Trump, iar 55% cred că Biden ar fi un lider mai puternic, față de 43% pentru Trump.

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Donald Trump,   alegeri prezidentiale in SUA