Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dezertorii din Statul Islamic cred că organizația este coruptă și prea violentă

Dezertorii din Statul Islamic cred că organizația este coruptă și prea violentă

Un articol de: - 22 Sep 2015, 09:45
Dezertorii din Statul Islamic cred că organizația este coruptă și prea violentă Foto: dcclothesline.com Externe

Dezertorii din Statul Islamic (SI) sunt de părere că organizația teroristă este prea violentă și coruptă și luptă prea des împotriva musulmanilor șiiți, potrivit unui studiu în rândul celor care au părăsit organizația teroristă, relatează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

Printre plângerile dezertorilor se numără discriminări rasiale sau că experiența în cadrul organizației nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor din punct de vedere al acțiunilor și eroismului. De asemenea, unii oameni au părăsit SI și pentru că nu au primit mașinile și bunurile de lux promise și că, în pofida faptului că erau luptători străini, au fost expoatați drept carne de tun.

Studiul, care a fost publicat luni de Centrul pentru Studiul Radicalizării și Violenței Politice, se bazează pe declarațiile a 58 de persoane care au dezertat din Statul Islamic începând de anul trecut.

Directorul centrului cu sediul în Londra, Peter Neumann, a spus că aceste concluzii contrazic imaginea unității și hotărârii pe care vrea s-o arate organizația teroristă. Neumann mai declară că dezertorii intervievați reprezintă doar ”o mică fracțiune” din numărul tot mai mare care s-a întors împotriva Statului Islamic.

Aceste plângeri ale oamenilor care au părăsit organizația extremistă pot descuraja  viitori recruți să se alăture grupării militare care a cucerit porțiuni vaste din Orientul Mijlociu și a devenit celebră prin violențe, crime și răpiri.

Potrivit sursei citate, zeci de dezertori au reușit să scape prin Turcia, iar alții au fost prinși și executați.

Citeşte mai multe despre:   studiu