Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dialog eveniment între Stephen Hawking şi Larry King:"Inteligența artificială are potențialul de a evolua mai rapid decât rasa umană"(VIDEO)

Dialog eveniment între Stephen Hawking şi Larry King:"Inteligența artificială are potențialul de a evolua mai rapid decât rasa umană"(VIDEO)

Un articol de: - 28 Iun 2016, 16:19
Foto: rt.com Externe

Stephen Hawking și Larry King au avut o convorbire legată de viitorul omenirii. Discuția a avut loc în emisiunea lui Larry King, realizatorul întrebându-l pe cercetător dacă timp de șase ani (de la ultima conversație) omenirea nu a devenit mai lacomă sau mai stupidă. Răspunsul lui Hawking a fost acela că "lumea cu siguranța nu a devenit mai lacomă sau mai stupidă decât acum șase ani." Acesta a completat că acum șase ani, el a avertizat asupra poluării și suprapopulării, aceste lucruri agravându-se.

"Populația planetei a crescut cu o jumătate de miliard de la ultimul nostru interviu. Până în 2100 Terra va avea o populației de unsprezece miliarde de locuitori. Poluarea aerului a crescut cu 8 % în ultimii cinci ani . Mai mult de 80 la suta din locuitorii din zonele urbane sunt expuse la niveluri nesigure de poluare a aerului", a declarat Hawking.

Dialog Stephen Hawking - Larry King

Un alt subiect dezbătut a fost inteligența artificială. Cu toate că fizicianul este de părere că mașinăriile pot fi de folos omului, acesta vede și partea lor negativă, notează rt.com

" Inteligență artificială are potențialul de a evolua mai rapid decât rasa umană. Ideal ar fi ca să existe o colaborare între mașinării și oameni", a mai spus Stephen Hawking.

Stephen Hawking este un fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton.

 
Loading...