Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dialog savuros între doi titani ai literaturii. Stephen King, către George R. R. Martin: Credeam că romanele tale sunt groaznice (VIDEO)

Dialog savuros între doi titani ai literaturii. Stephen King, către George R. R. Martin: Credeam că romanele tale sunt groaznice (VIDEO)

Un articol de: - 27 Iun 2016, 19:30
Externe

Scriitorii George R. R. Martin și Stephen King, cunoscuți pentru romanele celebre care le poartă semnăturile, au avut recent un dialog savuros la un eveniment organizat în New Mexico.

Cei doi autori care se știu de 40 de ani au avut o discuție de aproape o oră în care au vorbit despre momentul în care s-a cunoscut, dar și despre felul în care își elaborează romanele.

Stephen King a dezvăluit cu această ocazie că avea impresia că romanul Game of Thrones, scris de Martin, este ”groaznic”. 

”Tipul ăsta e tare, dar trebuie să spun că nu am citit niciun volum din Game of Thrones până acum șase ani. (...) Îmi spuneam ”trebuie să fie groaznice”. Soția mea le citise, dar noi vorbim despre orice, mai puțin despre cărți... Apoi, într-o noapte, în Florida, când cinam la niște prieteni, am avut o crampă musculară la un picior. Starea mea s-a înrăutățit (...) n-am putut dormi noaptea din cauza durerii și m-am gândit că aș putea să încerc această nenorocită de carte a lui George Martin, să vedem ce se întâmplă. Și literalmente m-a transportat și asta se presupune că ar trebui să facă o carte. (...) Aceste cărți m-au salvat, așa că mulțumesc!”, a spus Stephen King.

În timpul dialogului, King i-a dat lui Martin o serie de sfaturi cu ajutorul cărora ar reuși să scrie mai repede.

”Modul meu de lucru este că încerc să scriu șase pagini pe zi. Când lucrez la o carte, scriu în fiecare zi tip de trei sau patru ore (...) De exemplu, un roman ca End of Watch, care are 360 de pagini, înseamnă două luni de lucru. Este intens. La urma urmei, totul depinde de condițiile în care scrii”, a explicat King.

George RR Martin și Stephen King

Citeşte mai multe despre:   Dialog
 
Loading...